Magazin
12 Eyl 2022 16:18 Son Güncelleme: 12 Eyl 2022 17:04

Nur Ertürk'ten müzik dünyasına bomba geri dönüş

Uzun süredir ortalarda görünmeyen ünlü isim yeni şarkısıyla hayranlarının karşısına çıktı.

Bir zamanların dillere pelesenk olan şarkısı "İlvanlım"la adını duyuran Türk Halk Müziği'nin önemli ismi Nur Ertürk, müzik dünyasına yeniden giriş yaptı.

Ertürk, "Yar Üşüme" isimli şarkısına eğlenceli bir de klip çekti.

1980'li yıllarda başladığı müzik kariyerini televizyonla birleştiren sanatçı, 8 yıl boyunca Kanal 7 ekranlarında ''Nur Ertürk'le Her Sabah'' isimli TV programını hazırlayıp sunmuştu. Televizyonda kadın kuşağı formatlarının başlamasında da öncü olmuştu.

Şimdilerde televizyon yerine programlarını youtube üzerinden çekmeye başladı. "Nur Ertürk" isimli youtube sayfasında ilk programını da sosyal medya fenomeni Murat Övüç'le çekti.

İkilinin samimi sohbetinde Murat Övüç, kendi hayatından bahsederken gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık bir buçuk saat süren Youtube programı binlerce beğeni aldı.

İzlemek için tıklayınız

NUR ERTÜRK KİMDİR?

Sivaslı olan Nur Ertürk 9 çocuklu bir ailenin kızıdır. Okul hayatında başarılı olan Ertürk, Ankara’da Gazi Üniversitesini kazandı. Fakat ailesi şehir dışı istemediği için gidemedi. 1980'li yıllarda “İlvanlıyım” şarkısı ile çıkış yakaladı. Müzik kariyerini televizyonla devam ettiren sanatçı “Nur Ertürk’le Her Sabah” programını sundu. 1992 yılında evlenen Nur Ertürk, 1993 yılında bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.