Gündem
10 Eki 2010 13:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

NTV'NİN GÜZEL VE BAŞARILI ÜÇ SPİKERİ BİRARAYA GELİRSE!

NTV'nin üç güzel ve başarılı spikeri Burcu Kaya, Gülay Özdem ve Dilara Gönder'den çok özel açıklamalar

Üçü de birbirinden güzel, zarif ve başarılı... Burcu Kaya, Gülay Özdem ve Dilara Gönder; yaptıkları iş kadar güzellikleriyle de şimdiden geniş bir hayran kitlesine sahip. Hatta internette adlarına fun kulüpleri bile var.

Vatan gazetesinden Seda Öztürkoğlu, NTV’nin üç güzel ve başarılı spikerleriyle iş ve özel yaşamlarına dair bilinmeyenleri sordu..

Gülay Özdem: ’Tüm günüm gece yarısı haberlerine hazırlanmakla geçiyor’


Gülay Özdem üniversitede makine mühendisliği bölümünü yarıda bırakmış ve spikerliği seçmiş.

***

Haber ve habercilik genç spikerin artık neredeyse yaşam biçimi olmuş. Gece yarısı haberlerini sunduğu için işinin tüm gününü aldığını anlatıyor:

***

"Sabah uyanır uyanmaz ilk iş TV"yi açıp haberleri takip ediyorum. Akşam kanala gelene kadar tüm haber kuşaklarını tek tek izliyorum. Gazeteleri, köşe yazılarını okuyorum. Kısacası tüm gün akşam haberlerine hazırlanıyorum."

Gülay Özdem, görselliğin bu işin temel taşlarından biri olduğunu ama içi doldurulduğu sürece başarı ve kalıcılığın sağlanacağını savunuyor: "Sadece güzelim diye haber okuyan iki gün izlenir, üçüncü gün kimse izlenmez.”

***

İnternette adına şiirler yazılan, fun kulüpler kurulan güzel spiker bu ilgiden memnun: "Önceki yıllarda ev telefonumu bulup rahatsız edenler olmuştu ama aradıklarında onları öyle güzel bir dille uyardım ki, anladılar. İlk uyarışımda bile, öyle hastalıklı bir durum yaşanmadı. Ayrıca zaman ayırıp da adıma fun sayfaları kuran kişilere de kızmıyorum. Olumlu ya da olumsuz hakkımda fikir beyan eden, yorum yazanlara teşekkür ediyorum. Benim için emek ve zaman harcıyorlar."


Günlük hayatta hiç makyaj yapmadığını, saçına özel bir şekil vermeden de inanılmaz rahat olduğunu anlatıyor. Oyunculuk konusuna da sıcak bakıyor. “Bu saatten sonra tiyatrocular kadar çok büyük eğitimden geçemem belki ama bir sinema filminde oynamak gibi bir hayalim var” diyor.

Dilara Gönder: ’Güzelliğim haberin önüne geçemez’


NTV spor spikeri Dilara Gönder Almanya doğumlu. 6 yaşına kadar Almanya’da yaşamış. Ailesi Türkiye’ye dönüş yapınca İzmir’e yerleşmişler.

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Sinema bölümü mezunu. Müzikle ve resimle arası iyi. Bir dönem keman dersleri almış fakat bırakmış. Karakalem ve yağlı boya çalışmaları yapıyor. Onun dışında atletizmde, masa tenisinde lisanslı sporcu. İşine hazırlanırken bolca internetten yararlanıyor. Güzelliğinin haberciliğinin önüne geçmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

“Güzel olduğumuzu duymak bizi mutlu eder. Bu çoğu kadında vardır. Doğamızda olan bir şey. Bunun için süsleniyor, giyiniyoruz. Bu yüzden kozmetik ve tekstil dünyası geniş. Dönüşümünü iyi yönde aldığım zaman, tabii ki bir kadın olarak kendimi iyi hissediyorum. Spor haberleri normal haberden farklı. Erkekler zaten sunduğun haberi çok iyi biliyor ve gelişmeleri takip ediyor. Çalıştığımız kurumun bir vurgusu var. Asla ve asla haberin önüne geçmememiz gerekiyor. Asıl olan verdiğimiz haberdir. Bugüne kadar güzelliğimden dolayı da rahatsız edici hiçbir şey yaşamadım. Bana iyi dileklerde buluna kişilere internet vasıtasıyla cevap vermeye çalışıyorum. Hayranlık kelimesinin anlamını çok büyük görüyorum. Ben kolay kolay kimseye hayran olmadığım için, bir başkasının da bana hayran olmasını çok algılayamıyorum” diyor.

Burcu Kaya: ’Çocuğunu kaybeden ailelerin haberini sunmak beni zorluyor’

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Yüksek Okulu mezunu Burcu Kaya, kısa bir süre beden eğitimi öğretmenliği ve voleybol hakemliği yaptıktan sonra spikerlikte karar kılmış.

Yerel bir TV kanalında başladığı işe artık NTV"de sabah haberlerini sunarak devam ediyor.

Güzelliğiyle çok övgü alan genç spiker görüntüsünün haberin önüne geçmemesi için, ekranda sade ve natürel olmayı seviyor. Başarı için güzelliğin yetmediğini söyleyen Kaya, gündemi yakından takip ettiğini anlatıyor.

Haber sunmanın bir nevi oyunculuk olduğunu belirten Kaya, “Bazen kendimi sahnede şov yapıyormuş gibi de hissediyorum. O yüzden oyunculuk da çok uzak değil ama eğitimini almak gerekir” diyor.

Burcu Kaya, hayranlarının kendisini psikopatlık derecesinde rahatsız etmediğini söylüyor:


"Kanala bir telefon gelirse, zaten bize ulaştırılmıyor. Telefonuma gizli çağrılar gelip rahatsız edildiğimde de numaramı değiştiriyorum."

Sunmakta en zorlandığı haberlerin ise çocuklarını kaybeden aileler olduğunu ifade ediyor. Ağlayan bir baba ya da feryat eden bir annenin görüntüleri karşısında kendisinin de gözyaşlarına boğulduğunu anlatıyor. Bebeğini kucağına almak için gün sayan Burcu Kaya, işine devam etmeyi düşünüyor.