Televizyon
23 Tem 2020 16:49 Son Güncelleme: 24 Tem 2020 09:52

Netflix'e yakın kaynak: Türk yetkililer "Eşcinsel karakteri çıkarın" dedi

Netflix'in 'Şimdiki Aklım Olsaydı' dizisini eşcinsel karaktere izin verilmemesi nedeniyle çekimlere 1 gün kala iptal ettiği ortaya çıktı. 

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix'e yakın bir kaynak, 'Şimdiki Aklım Olsaydı' dizisinin eşcinsel karakter nedeniyle iptal edildiği haberlerini doğruladı. 

Euronews’e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen kaynak, Özge Özpirinçci, Birkan Sokullu ve Burak Yamantürk’ü buluşturan projenin mevcut halinin Türk yetkililerce reddedildiğini ve senaryodan eşcinsel karakterin çıkarılması halinde izin verilebileceğinin söylendiğini ileri sürdü. Buna göre Netflix de bu gelişmenin ardından 'senaryonun söz konusu karakter olmadan hayata geçirilemeyeceğini için' çekimlere bir gün kala diziyi iptal etti. 

Ne olmuştu?
Netflix’in Türkiye yapımı projelerinden biri olan Şimdiki Aklım Olsaydı dizisi, set başlamadan bir gün önce Netflix tarafından iptal edilmişti.

Yönetmenliğini Çağan Irmak ve Umut Aral’ın, yapımcılığını Netflix’in, Türkiye’deki yürütücü yapımcılığını ise Ay Yapım’ın üstlendiği Şimdiki Aklım Olsaydı’nın 2021 yılında Netflix’te gösterilmesi planlanıyordu.

Şirketin diziyi çekimlere bir gün kala iptal etmesinin ardında senaryosundaki yan hikâyelerinden birinde eşcinsel bir karakterin yer almasının yattığı belirtilmişti.

Dizinin yaratıcısı ve senaristi olan Ece Yörenç yaptığı açıklamada, “Bir gey karakter nedeniyle dizinin çekimlerine izin verilmediğini ve bunun ilerisi için çok korkutucu” açıklamasını yapmıştı.