Televizyon
24 Şub 2022 15:45 Son Güncelleme: 24 Şub 2022 15:49

Netflix'e kullanıcı kaybettirecek önemli gelişme!

Disney+, Netflix üzerinden izleyicilerin karşısına çıkan 6 Marvel dizisini bünyesine kattı. Yapımlar, çok yakında platforma eklenecek.

Küresel pandemi nedeni ile evde kaldığımız dönemde video akış platformlarına olan ilgi büyük ölçüde arttı. Bu kapsamda platformların kullanıcı sayısı tavan yaparken, dünya genelinde 120 milyondan fazla abonesi bulunan Disney+ da çok yakında ülkemizde hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Tabii video akış platformları arasındaki rekabetten de söz etmek gerekiyor. Zira bir süredir Disney+’ın Marvel dizilerini Netflix’in elinden alacağına yönelik söylentiler vardı. Kısa süre önce bu konu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Söz konusu gelişme Netflix’e pahalıya patlayabilir.

6 Marvel dizisi, çok yakında Disney+’a geçiş yapacak

MobileSyrup’un raporuna göre, bugüne dek Netflix üzerinden izleyicilerin karşısına çıkan 6 Marvel dizisi, 28 Şubat tarihi itibariyle platforma veda edecek. Bundan kısa süre sonra çok yakında ülkemizde de faaliyetlerine başlayacak Disney+’a geçiş yapacak. Ancak burada çok önemli bir detayın da altını çizmek gerekiyor.

 

16 Mart tarihi itibariyle Disney+’ın kütüphanesine eklenecek Marvel dizileri, ilk etapta sadece Kanada’daki izleyicilerin beğenisine sunulacak. Söz konusu yapımların diğer ülkelerde ne zaman yayınlanacağı ise şu an için bilinmiyor. Ancak şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre bu durum an meselesi.

Netflix’ten ayrılarak rakip platforma geçiş yapacak diziler ise Daredevil, Jessica Jones, The Punisher, Luke Cage, Iron Fist ve The Defenders olarak açıklandı. Bu noktada abonelerinin belirlenen Marvel yapımlarını 28 Şubat tarihine kadar izleyebileceğini, ardından erişimlerini kaybedeceğini hatırlatalım.

Disney Plus ülkemize ne zaman gelecek?

Bilindiği üzere Disney Plus, henüz ülkemizde hizmet vermeye başlamadı. Ancak geçtiğimiz aylarda platformun RTÜK kurumundan Türkiye’de hizmet sunabilmek için yayın lisansını 10 yıllık yayın lisansı aldığını ve resmi LinkedIn hesabından Disney Plus İstanbul ofisinde çalışmak isteyenler için iş ilanları paylaştığını belirtelim.

 

Bunun dışında Disney CEO’su Bob Chapek, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada platformun 2022’nin yaz aylarında Orta Doğu ve Afrika ülkeleri dahil Doğu Avrupa pazarına açılacağını duyurmuştu. Tüm bu açıklamaları ve gelişmeleri ele alırsak, platformun bu yılın yaz aylarında ülkemizde de hizmet vermeye başlayacağını söyleyebiliriz.