Gündem
23 Eyl 2010 13:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

''NEDİM ŞENER ÖDÜL ALDI YALNIZ KALDI'' YAZISI ÜZERİNE HANGİ BAKAN ARADI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan'ın kaleme aldrığı "Nedim Şener ödül aldı yalnız kaldı" yazısı üzerine hangi bakan arayarak Nedim Şener'i tebrik etti? İşte ayrıntılar...

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Doğan’ın dün kaleme aldığı “Nedim Şener Ödül aldı yalnız kaldı” başlıklı yazısı üzerine bugün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) tarafından “Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanı” ilan edilen Nedim Şener’i arayarak tebrik etti.
Doğan yazısında “Nedim’i başarısından dolayı hükümetten kimse aramıyor. Haydi, buna normal diyelim. Çünkü, ödül iktidarı basın özgürlüğü anlamında eleştiren bir mantık içeriyor.” diyerek, gazetecilik meslek örgütlerini şöyle eleştirmişti: Ya meslek örgütleri, meslek büyükleri, onlar ne yapıyor?
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti, onlar Nedim’i kutluyor mu? Özgürlük üzerine her fırsatta nutuk atan diğer sivil toplum örgütleri arıyor mu?”
Yazıdan bir gün sonra Nedim Şener’i Devlet Bakanı Bakan Bülent Arınç aradı.Arınç’ın görüşmede Şener’e “Uluslararası Basın Enstitüsü’nün Dünya Basın Özgürlüğü kahramanı ödülünü almış olmanız hem Türkiye hem de Türkiye’de gazetecilik mesleği açısından çok önemli. Milliyet gazetesinde yaptığınız haberlerinizden sizi çok iyi tanıyorum. Dürüst bir gazeteci olduğunuzu biliyorum. Başarılarınızın devam etmesini diliyorum.” dediği öğrenildi.
 
Yalçın Doğan’ın Hürriyet’te dün (22 Eylül 2010) yayınlanan yazısı şöyleydi:


Nedim Şener ödül aldı, yalnız kaldı

O ödülün bir gazeteciye verilmesi için, gazetecinin ülkesinde demokrasinin fiilen askıya alınması şart değil. O ödül, adı demokrasi olup da, basın özgürlüğü alanında sorunlar yaşanan ülkelerde veriliyor.

Ödülün adı, Uluslararası Basın Enstitüsü tarafından verilen Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanı ödülü.

Bu yıl Milliyet’ten Nedim Şener’e veriliyor. Onurlu bir ödül. Arayıp, kendisiyle görüştüm, yine de Nedim’i burada bir kez daha kutluyorum.

Nedim bu ödülü Türkiye’den kazanan üçüncü gazeteci. Kırk yıl önce aynı ödülü Abdi İpekçi alıyor. Kırk yılda az gidiyoruz, uz gidiyoruz basın özgürlüğünde sıkıntılarla boğuşmaya devam ediyoruz.

Nedim’i başarısından dolayı hükümetten kimse aramıyor. Haydi, buna normal diyelim. Çünkü, ödül iktidarı basın özgürlüğü anlamında eleştiren bir mantık içeriyor.

Ya meslek örgütleri, meslek büyükleri, onlar ne yapıyor?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti, onlar Nedim’i kutluyor mu? Özgürlük üzerine her fırsatta nutuk atan diğer sivil toplum örgütleri arıyor mu?

Hayır.

Silivri’de yatan gazeteci arkadaşlarımızla dayanışmayı eksik etmeyen aynı meslek kuruluşlarımızın hakkını teslim etmek gerek. Helal olsun. Ama, aldığı ödül nedeniyle bir arkadaşımızı yalnız bırakmak ayıp.

Bu arada işine son verilen Bekir Coşkun’a selam olsun.

MEDYARADAR/ÖZEL