Gündem
06 Mar 2013 12:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

NE YAPMIŞ ARKADAŞIMIZ NAMIK DURUKAN?

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, İmralı Zabıtları'nı ele geçirerek büyük bir gazetecilik başarısına imza atan Milliyet muhabiri Namık Durukan'a sahip çıktı.

İşte Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından kamuoyuna yapılan duyuru...

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti üyesi arkadaşımız Namık Durukan hakkında artık kampanyaya dönüştürülen saldırıları üzüntü ve endişe ile izlemekteyiz.
Ne yapmış arkadaşımız? Yıllardır başarı ile sürdürdüğü mesleğinde kaynaklarını işletmiş ve dönem içerisinde pek çok gazetecinin peşinden koştuğu İmralı görüşmelerini elde ederek çalıştığı kurumda haberleştirmiş ve neresinden bakılırsa bakılsın bir gazetecilik başarısına imza atmıştır.
Mesele izaha muhtaç değildir ve Durukan bir MUHABİR olarak görevini yapmıştır.
Yıllarca Diyarbakır, Irak, Suriye ve Ankara’da görev yapan arkadaşımız hakkında ortaya atılan ancak gerçeklikten uzak olduğu için gerisi getirilemeyen bu suçlamalar ilk değil; tahminimiz son da olmayacaktır.
Bölgede görev yapan pek çok arkadaşımız da zaman zaman böyle mesnetsiz iddiaların muhatabı olmuş, mahkum edilmeye çalışılmıştır. Yaşamanın bile zor olduğu coğrafyalarda, haberci olarak bulunmanın güçlüğünün bilincinde ve tanıklarıyız. Kaçınılmaz olarak zaman zaman mesleki çekememezlik, siyasi endişe ve daha pek çok nedenden dolayı gelişen saldırılar coğrafyamız ve onun gerçekliğinin sonucu. Ancak bir yere kadar tolore edebileceğimiz bu saldırıların boyutları belirttiğimiz gibi kaygı verici boyutlara gelmiştir. 
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak arkadaşımız Namık Durukan’ın yanındayız.Gerek meslek çevrelerinden (otosansür) gerekse siyasi arenada kendisine yöneltilen ve eleştiri sınırlarını zorlayan yaklaşımın son bulmasını bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla.

GGC YÖNETİM KURULU