Gündem
07 Haz 2013 21:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

NE YAPACAKSANIZ BANA YAPIN, ARKADAŞLARIMI BIRAKIN! BAŞBUĞ'DAN SON SAVUNMA!

Tutuklu sanık eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ son savunmasını yapıyor...

Tutuklu sanık eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Eğer, İnternet Andıcı adlı sanal davanın asıl amacı Genelkurmay Başkanlığı Karargahında benim komutam altında çalışan ve sadece yasal bir belge olan İnternet Andıcı üzerinde parafeleri bulunan sivil memurundan orgenerale kadar olan personelin adeta üzerlerine basarak; Genelkurmay Başkanı’na, yani bana ulaşmak ise, bu silah arkadaşlarımı bırakınız, gitsinler. Ne yapacaksanız, bana yapınız. Buradayım. Dimdik ayaktayım." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon Davası’nda mütalaada, mütalaada ’Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen tutuklu sanık eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapıyor. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, saat 16.48’de İlker Başbuğ’u kürsüye çağırarak, "Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin son savunmanı yapmaya hazır mısın?" diye sordu. Başbuğ da "Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin bazı düşünce ve değerlendirmelerimi ifade edeceğim" dedi. Siyah takım elbise giydiği görülen Başbuğ, "Ülkemizde yaşanan ve yaşanmakta olan bu olayları, ileride sebep sonuç ilişkilerine dayanarak yazacak tarihçilere yardımcı olmak üzere, ilk önce bugün burada bazı düşünce ve değerlendirmelerimi, tarihe not düşmek üzere ifade etmeyi, bir görev olarak kabul ediyorum" diyerek sözlerine başladı. Başbuğ, "Yüce Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk Ordusu’nu, senin askerine karşı duyduğun güven ve sevgi üzerine inşa etmişlerdir. Bu ordu, senin güven ve desteğinle adeta yoktan var edilmiştir. Bu Ordu, ülkenin riskler ve tehditlerle dolu jeopolitiğinde, İstiklal Savaşı’ndan bugüne kadar geçen sürede, canı ve kanı pahasına hiçbir fedak?rlıktan kaçınmayarak, senin güvenliğini sağlamıştır. Bu Ordu, böylece senin güvenine mazhar olmuş, gönlünde de şerefli bir konum elde etmiştir" dedi.

’IRK, DİN VE MEZHEP GİBİ FARKLILIKLAR ASLA GÖZETİLMEZ’

"Türk Ordusu, milli ordudur" diyen Başbuğ, "Çünkü, vatanın her karış toprağından gelen vatan evlatları bu Ordu’da kendilerine yer bulabilir. Bu Ordu’da ehliyet ve liyakat esastır. Irk, din ve mezhep gibi farklılıklar asla gözetilmez. Bu Ordu’nun bütün personeli her türlü siyasi tesir ve düşüncelerin dışındadır. Bu Ordu’da, erden orgeneral/oramirale kadar herkes arasında silah arkadaşlığı bağı, duygusu ve dayanışması vardır" diye konuştu.

’BURADAYIM DİMDİK AYAKTAYIM’

İlker Başbuğ, "Eğer, İnternet Andıcı adlı sanal davanın asıl amacı ki ben öyle olduğunu düşünüyorum. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda benim komutam altında çalışan ve sadece yasal bir belge olan İnternet Andıcı üzerinde parafeleri bulunan sivil memurundan Orgenerale kadar olan personelin adeta üzerlerine basarak; Genelkurmay Başkanı’na, yani bana ulaşmak ise, bu silah arkadaşlarımı bırakınız, gitsinler. Ne yapacaksanız, bana yapınız. Buradayım. Dimdik ayaktayım" şeklinde konuştu.

Duruşma Başbuğ’un savunmasını yapması ile devam ediyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda İlker Başbuğ, "Bu ihbar mektubunu yollayan vatansever subay nerede? Ben ve silah arkadaşlarım bu vatansever subay yüzünden burada yatıyor. Bu vatansever subay niçin ortaya çıkmıyor? Neden burada değil? Neden araştırılmıyor" diye sordu. Mahkeme Başkanı Özese ise, "Mahkemeden hesap sorar şekilde beyanda bulunuyorsunuz. Kimse mahkemeden hesap soramaz" diyerek Başbuğ'u uyardı. Başbuğ, "Ben hesap sormuyorum. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda yürütülen soruşturma vardı. Onun sonucunu soruyorum" diye konuştu.

SALONDA TANSİYONUN YÜKSELDİĞİ ANLAR: ALKIŞLAR VE MARŞ
 
Başbuğ konuşmasına "Tarihe bir son not düşerek tamamlayacağım" diyerek şunları söyledi: "Bunu da zorunlu bir görev olarak görmekteyim eğer, sanal davanın asıl amacı, İnternet Andıcı üzerinde parafeleri bulunan sivil memurundan orgenerale kadar olan personelin adeta üzerlerine basarak, Genelkurmay Başkanı'na, yani bana ulaşmak ise, bu silah arkadaşlarımı bırakınız, gitsinler. Ne yapacaksanız, bana yapınız. Buradayım. Dimdik ayaktayım."
 
İlker Başbuğ savunmasını saat 17.45 sıralarında tamamladı.

ALKIŞLAYAN SANIK VE İZLEYİCİLER SALONDAN ÇIKARILDI
 
Bu sözler üzerine izleyici bölümünde alkışlayanlar oldu. Mahkemeye başkanı, salonda alkışlayanların tespit edilip salondan çıkarılmasını istediği anlarda sanıklar da ayağa kalkarak alkışlamaya başladı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Özese uyarılarına devam etti. Bu kez sanıklar ve izleyiciler Gençlik Marşı'nı söyledi. Mahkeme Başkanı, Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün de alkışlı destek verdiğini belirtti. Salondaki bazı izleyiciler ve sanıklar mahkemenin talimatı üzerine salondan çıkarıldı. Mahkeme Başkanı ayrıca duruşmanın düzenini bozanlar hakkında tutanak tutulmasını istedi. Daha sonra Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in savunmasına geçildi.


DHA