Gündem
01 Şub 2012 01:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

NAZLI ILICAK: CEMAAT KİTABIM BAZI ÇEVRELERİ RAHATSIZ ETTİ!

Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Nazlı Ilıcak, Yeniçağ'daki şok iddiaların sebebi olarak Gülen Cemaati'yle ilgili yazdığı kitabı gösterdi..

Habertürk ekranında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Nazlı Ilıcak, Yeniçağ yazarı ve Eski Başbakanlık Basın Müşaviri Ahmet Takan'ın gündemdeki iddialarına yanıt verdi.

Ilıcak, hedef olmasının nedeni olarak yeni yayınlanan "Her Taşın Altında 'The Cemaat' mi Var?" adlı kitabını gösterdi. Kitabın bazı çevreleri rahatsız ettiğini savunan Ilıcak bu nedenle hedef haline geldiğini kaydetti. Ilıcak, 2007 yılında AKP'den vekil olmak istediğini ancak Erdoğan tarafında red edildiğini hatırlatan Balçiçek İlter'e "Başbakan'la aramzıda her zaman güven bağı vardır" dedi.

Neden hedef  oldunuz bir anda sizce?

Biliyorsunuz Başbakanlık bugün bir açıklama yaptı. Hüseyin Çelik' de Başbakan'ın kendisine bu şahıs için "kim bu sahtekar?" diye sormuş. Hedef olmamın nedeni yazdığım kitap. Bu rahatsızlık yarattı. Çünkü ne olsa 'bunu cemaat yaptı' diyorlardı. Bunun karşı tezi ortaya konulmamıştı. Diğer yandan Hrant Dink'e dönük nefret söylemi içeren yazıları eleştirdim bu kişinin yazdığı gazeteyi de eleştirmiştim bu kapsamda.

2007 yılında AKP'den milletvekili olmak istediniz ama kabul edilmedi. Bunun üstüne bu iddialar çok güzel uydu. Geröekten böyle bir süreç varmıydı?

Başbakan'la aramızda bir güven bağı aramızda her zaman devam ediyor. Bunu Başbakan da biliyor. Kendisini belediye başkanlığ dönemindenn tanıyorum. Ben hiç bir zaman gidip Başbakan'dan talepte bulunmadım. 2007'deki karışık ortamda kendimi göreve talip olmaya mevbur hissetim. Fazilet Partisi döneminde de öyle olmuştu. AK Parti teşkilatı da beni sever oradan da destek aldım ama Başbakan münasip görmeyince olmadı. ... 2008'de AKP için kapatma davası açılınca ben Erdoğan'a teşekkür ettim. Çünkü hepsi bir şekilde kurtulur ama suç yine benim üstüme yıkılabilirdi... Fazilet Partisi sürecinde herkes geri çekildi ve benim adım ön plana çıktı...