Gündem
25 Ağu 2011 23:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

NAMERDİN ELİNE MALZEME VERDİK! KOŞANER'DEN BARANSU'YA ŞOK SÖZLER!

Org. Işık Koşaner'in ikinci ses kayıtlarında Mehmet Baransu hakkında şok sözler söylemiş...

Eski genelkurmay başkanı Org. Işık Koşaner’e ait olduğu iddia edilen ve 2. bölümü yayınlanan ses kaydında Taraf muhabiri Mehmet Baransu’ya yönelik çeşitli ifadeler de kullanıldı. Konuşmanın, ’BALYOZLA İLGİLİ, BİZDE HERŞEY İMHA EDİLMİŞTİ. HERŞEYİ İDDİANAMEDEN ÖĞRENDİK’ kısmında Baransu ile ilgili olarak, ’NAMERDİN ELİNE MALZEME VERDİK’ ifadeleri kullanılıyor.

Hatırlanacağı üzere Balyoz belgelerini emniyete elinde valizle Mehmet Baransu götürmüştü.

İşte Koşaner’in Baransu hakkında söylediği o sözler: Balyozla ilgili, bizde herşey imha edilmişti. Herşeyi iddianameden öğrendik. Şimdi balyoz denen yani 1. Ordu komutanlığı karargâhında 2003 yılında yapılan bir plan seminerinden dolayı ortaya atılan bu iddialar hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Arkadaşlar, bu olayla ilgili seminerle ilgili evrakların hepsi imha edilmiş olduğu için olay ortaya çıkınca bir şey bulamadık. Araştırdık genelkurmayı, kara kuvvetlerini, 1. Orduyu ya nedir bu ne diyorlar bunlar filan. Balyoz malyoz hiçbir evrak bulamadık. Bir tane mesaj çıktı. Bunun için bir girişim yapamadık. Beklemek zorunda kaldık.

BİR GAZETECİ BİR ÇUVAL EVRAK VERDİ

Biliyorsunuz bir gazeteci gitti bir çuval evrak verdi falan cdler midiler. O gazeteciye. O dönem içerisinde o cdleri de ele geçiremedik. Bize ne kadar doğru yazıldı ne yaptı onu da bilemiyoruz. Ne zaman ki iş aiddianame hazırlandı vs. Bu cdler elimize geçtiği zaman olayın ne boyutta olduğunu neyin iddia edildiğini açık açık anladık.

Balyozda, bize üzen taraf neyimiz var neyimiz yok çaldırmışız. Konuşmalarımız dâhil. Ne konuşuyorsak var adamların ellerinde, namerdin eline malzeme verdik.

NAMERDİN ELİNE MALZEME VERDİK

Şimdi bizi üzen taraf arkadaşlar birinci orduda her şeyimizi çaldırmışız. Her şeyimizi. Seminerle ilgili seminerle ilgili neyimiz var neyimiz yok çaldırmışız yetkisiz kişilere ulaşmış konuşmalarımız dâhil. Esas rezalet bu. Nasıl bu olur yav, nasıl bu olur. Ne konuşuyorsak var adamların elinde. Sıkıntı burda. Bu rezilliği yapmışız. Balyozun hikayesi bu. Suç olan kısmı da işin içerisinde olabilir, onu burada kaydı-ihtiyatla sayıyorum. Ama bunlar hep bizim aleyhimizdeki kişilerin eline çok güzel malzeme verdi. Maalesef namerdin eline malzeme verdik.