Medya
02 Ağu 2011 16:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:38

NAGEHAN ALÇI'DAN TEMELKURAN'A YİNE YANIT GELDİ! PKK YANDAŞI DEMEK KÖTÜ DEĞİL!

Temelkuran'ı "PKK yandaşı" olmakla suçlayan Nagehan Alçı'ya göre bundan goncunmaya gerek yok çünkü "değişen" Türkiye'de PKK çizgisi artık "meşru"...

Hilal Kaplan'ın Yeni Şafak gazetesinde Ece Temelkuran ve Nuray Mert ile ilgili yazdıklarıyla başlayan polemikte, Kaplan'ı destekleyen yazılar kaleme alan Akşam yazarı Nagehan Alçı, Ece Temelkuran'ın dün yazdığı köşe yazısına bugün yanıt verdi. 

Ece Temelkuran, dün dün kaleme aldığı "Herkesin keyfi yerinde" başlıklı yazısında Alçı'nın suçlamalarıyla ilgili şöyle yazmıştı:

"Nagehan hanımlar beni PKK yandaşı olmakla suçladı. Beni tanıyan veya yazılarımı okuyan herkes buna kargalarla birlikte gülecektir elbette. Ama bugünlerde gülüp geçilecek suçlamalar insanları hapse artırabiliyor."

Nagehan Alçı, Temelkuran'a yönelik yanıtını köşesinde şöyle verdi:

"'PKK yandaşı yazar' dendiğinde-şiddeti doğrudan övmedikçe-BDP'den seçilmiş bir belediye başkanı kadar meşru bir pozisyondan bahsediyoruz. Buna 'Kürt siyasal hareketi' gibi kamufle laflar etmeye gerek yok...

Dolayısıyla son dönemde çok açıkça PKK çizgisine yaklaşan, BDP otobüslerinde zafer işareti yapan Nuray Mert'e ve Ece'ye böyle denmesi son derece doğal. Doğal olmayan Ece'nin bundan gocunması. Tuhaf ve de samimiyetsiz üstelik. 'PKK yandaşı kimliği üzerime oturursa şu an bir büyük sermaye gazetesindeki pozisyonumu kaybederim' diye düşünerek mi böyle panikliyor, onu bilmiyorum. Ama Ece'nin konuşlandığı PKK çizgisi değişen Türkiye'de gayrimeşru değildir, bunu anlamalı..."