Medya
07 Eyl 2010 07:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

NAGEHAN ALÇI GAZETE HABERTÜRK MUHABİRİ KUTLU ESENDEMİR'E HANGİ TAVSİYEDE BULUNDU?

Akşam yazarı Nagehan Alçı, Esendemir'in Gazete Habertürk'te Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı söyleşiyi eleştiri bombardımanına tuttu.

Aksu ve Gencebay’a vurma operasyonu

Bİr işte kötü niyet oldu mu gerisi kolay! Etiketleme A.Ş’yi herkes için anında devreye sokabilirsiniz. Böyle kötü niyetli bir işin mükemmel bir örneği pazar günkü Habertürk gazetesinde sergilendi. Kutlu Esendemir’in Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı söyleşi tam bir ’evet diyen sanatçılara nasıl vurabilirim’ örneği!

***
Bir söyleşiden önce söyleşiyle ilgili başlık çıkarıp, derinlemesine araştırma yapmak elbette gerekli ve bir gazetecinin rutini olmalı ama Esendemir bu ön çalışmayı malzeme çıkarmak için değil, ’evet’ oyunu açıklayan Sezen Aksu, Orhan Gencebay ve Orhan Pamuk’tan hıncını almak için yapmış.

***
Kılıçdaroğlu’na, Sezen Aksu’nun Kenan Evren’in resepsiyonuna katılmasını, Susurluk döneminde Başbakan Tansu Çiller’e mikrofon uzatmasını, Orhan Gencebay’ın ’Kenan Evren’de sanatçı duyarlılığı var’ sözünü hatırlatıp ’Şimdi evet demeleri tutarlı mı?’ diye soruyor. Belli ki benzer sondaj çalışmasını Orhan Pamuk için de yapmış ama onu vuracak bir anekdot bulamamış...

***
Kim ne derse desin, Esendemir’in zaman ve mekanı hiçe sayarak yaptığı bu cımbızlama buram buram kasıt kokuyor.

Kokmuyor diyorsa ona soruyorum:
O dönem hangi sanatçı ’ben Evren’ın resepsiyonuna gitmiyorum’ diyebiliyordu?

Şarkı söylediği mekanda Başbakan varsa hangi sanatçı şarkılarına eşlik eden Başbakan’a mikrofon uzatmadan dönüp gidebilir?

Kenan Evren’in diktatörlükten ressamlığa soyunduğu günlerde lafı geçiştirmek için ’onda sanatçı duyarlılığı var’ demek darbeci bir paşayı ve icraatlarını desteklemek anlamına gelir mi?

Bir sanatçıdan her daim siyasi şövalyelik beklemek ne kadar gerçekçi?
Niyetle nezaketi ayırmadan gazetecilik yapılır mı?

***
Esendemir’e ’evet’ öfkesini yönlendirici sorularla değil, sakinleştiricilerle yatıştırmasını tavsiye ediyorum

Nagehan Alçı/Akşam