Magazin
24 Haz 2007 11:13 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:49

"MUTLU MUCİT OLMAZ" DİYEN ÜNLÜ KOMEDYEN CEM YILMAZ NEYİ İCAT ETTİ?..(VİDEO)

NTV'nin "hayatı kolaylaştıracak, ihtiyacı karşılayacak, boşluğu dolduracak ve yaptığını satacak" Türk Mucidi'ni bulmak için düzenlediği "Türk Mucit" yarışmasının finaline katılan Cem Yılmaz kendi keşfini açıkladı.

NTV'nin "hayatı kolaylaştıracak, ihtiyacı karşılayacak, boşluğu dolduracak ve yaptığını satacak" Türk Mucidi'ni bulmak için düzenlediği "Türk Mucit" yarışmasının finali önceki akşam yapıldı. Murat Birsel ile Burcu Kara'nın sunduğu final gecesinde, yaklaşık 2 bin 500 başvuru arasından seçilen 12 finalist, ikinci kez jüri karşısına çıkıp icatlarını anlattı.


İcatları denedi

Final gecesinde halktan gelen kısa mesaj oylarının yüzde 21.6'sını alan İskender Arıoba, "Temiz Deniz, Bol Balık" projesiyle birinci oldu. Yarışmaya Bodrum'dan katılan Arıoba, 100 bin YTL'lik ödülün de sahibi oldu. Yarışmada ikinciliği, yüzde 16 oy alarak "Perde Tak" projesiyle Süleyman Çağlayan, üçüncülüğü ise yüzde 10.6 oyla "Baca Basmaz" projesinin sahibi Adem Gün kazandı.
Esprileriyle geceye renk katan şovmen Cem Yılmaz, yarışmacıların da koçluğunu yaptı. Jüriye karşı yarışmacıları savunan Yılmaz, bazı icatları bizzat denedi. Murat Nural'ın "Urfa Merdiveni"nin üzerine çıkan ve hayranlığını gizlemeyen Yılmaz, seyircileri kahkahaya boğdu. İbrahim Benzeyen'in "Baykuş" adlı pratik kaynak gözlügünü de deneyen Yılmaz, "Baykuş adına bayıldım. Ben bu icadı sadece kaynak aracı olarak değil, eğlence aracı olarak da kullanılabilirim" dedi.


'Mucitler mutlu olmaz'

"Mutlu mucit olmaz" iddiasını ortaya atan Cem Yılmaz şöyle konuştu: "Programı izlediğim süre boyunca duygusal bir ortam olduğunu anladım. Mucidin mutlu olması diye bir şey yoktur. Çünkü bir tanesi biter, ardından diğerini düşünmeye başlar mucit. Ben eğlendirmek için değil, acılara ortak olmak için buradayım! Bana sorsalar 'Sen neyi icat ettin?' diye, sahnede insanları eğlendirmeyi icat ettim. Mucitlerle aramızdaki benzerlik ise icatlarına duygusal yaklaşmaları. Gördüğüm bazı icatlardan çok ümitlendim. Yani çapımızda bir problem yok."