Gündem
26 Ağu 2023 09:24 Son Güncelleme: 26 Ağu 2023 09:27

Mustafa Sarıgül'e 'yılın en iyi sosyal medya kullanan siyasetçisi' ödülü

CHP milletvekili Mustafa Sarıgül, "Yılın en iyi sosyal medya kullanan siyasetçisi" kategorisinde Altın Pişmaniye ödülüne layık görüldü.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e, İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali"nde, "Yılın en iyi sosyal medya kullanan siyasetçisi" kategorisinde Altın Pişmaniye ödülü verildi.

İzmit Kent Meydanı’nda düzenlenen törende konuşma yapan Mustafa Sarıgül, "Bizim nesil sosyal medyaya yabancıdır. Biz sonradan öğrendik. Öğrenmek zorunda kaldık. Başarılı olmak isteyen siyasetçilerin güncel kalması lazım. Sosyal medyaya sırt çevirmek çağın dışında kalmaktır" ifadelerini kullandı.

"Siyasette çok çalışmanız, çok faal olmanız ve bunları duyurmanız lazım, tanınmanız lazım. Ne kadar tanınırsanız halka o kadar faydanız olur" diyen Sarıgül, "Facebook, Twitter, Tiktok kullanıcıları birbirinden farklı, her sosyal mecranın ruhunu bilmek lazım. Kamuoyunun nabzını iyi tutmak lazım. Onlarla aynı frekansı yakalamak lazım" şeklinde konuştu.

'ERZİNCAN DIŞINDA YAŞAYANLARIN DA İLGİSİNİ ÇEKTİK'
Seçim döneminde sosyal medyayı iyi kullandıklarını söyleyen Sarıgül, "Erzincan’daki seçim kampanyasında sosyal medyayı çok iyi kullandık. Sosyal medyada, Erzincanlılara Erzincanlı olmanın gururunu yaşattık. Erzincan dışında yaşayan Erzincanlıların ilgisini ve desteğini çektik" dedi.

'SALON, KOLTUK SİYASETÇİSİ DEĞİLİM'
Samimi olmanın sosyal medyada başarı getirdiğini belirten Mustafa Sarıgül, şöyle devam etti:

"Sosyal medyada başarının sırrı samimiyettir. Sokağın dilini ve ruhunu bilmek gerekir. Ben şoför Hakkı Baba'nın oğluyum. Sokaktan geliyorum. Sokağın nabzını en iyi tutan ve bilen biriyim. Ben salon siyasetçisi değilim. Koltuk siyasetçisi hiç değilim. İçi dışı bir, kibirden uzak, açık, net, şeffaf bir siyaset yapıyorum."

'VİDEOLAR İLE GENÇLERLE SİYASET ARASINDAKİ SOĞUKLUĞU KALDIRIYORUZ'
"Vatandaşımın canı nerede acıyorsa orada oluyorum ve ona dikkat çekiyorum. Halkın ve ülkenin sorunlarını lâyıkıyla takip etmeyen siyasette başarılı olamaz. O videolarla, sokakla siyaset arasındaki mesafeyi azaltıyoruz. Gençlerle siyasetçi arasındaki soğukluğu kaldırıyoruz. Takipçilerimize aynı atmosferde yaşadığımızı gösteriyoruz. İletişimde samimiyet önemlidir. Biz bu samimiyeti, içtenliği yansıttığımız için başarılı oluyoruz."

'SİYASETTE KİBİRLİ OLMAMAK, EGO PATLAMAMASI YAŞAMAMAK LAZIM'
"Siyasette neye dikkat etmek lazım, ne yapmak lazım diye bana soranlara şunları söylüyorum: Siyasette kibirli olmamak, ego patlaması yaşamamak lazım. Kendini dev aynasında görenler başarılı olamazlar. Siyaset mücadele ister. Siyasette ikram olmaz. Siyasetçi sadece ne konuşacağını değil, neyi konuşmayacağını da bilmelidir. Her partinin içinde bir partililer bir de particiler vardır."