Magazin
11 Ara 2017 09:25 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:51

Mustafa Denizli'nin damadına eski eşinden dava! 'Çocuklarımı bana verin'

Abdullah Burnaz, 7 yıl önce boşandığı eşi ile bir kez daha davalık oldu.

Teknik direktör ve futbol yorumcusu Mustafa Denizli’nin damadı mimar Abdullah Burnaz, 7 yıl önce boşandığı eşi ile bir kez daha davalık oldu. Davayı açan taraf, Burnaz’ın eski eşi Özlem Altay. Davanın gerekçesini ise, velayeti annede olan ortak çocuklarının yurt dışına çıkışı için gerekli izni içeren belgeyi Burnaz’ın imzalamaması oluşturdu. Altay, mahkemeden, baba yerine muvafakatın kendisine verilmesini istedi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Özlem ve Abdullah Burnaz çifti 7 yıl önce boşandı. Davaya bakan Üsküdar Aile Mahkemesi çift için boşanma kararı verdi. Mahkeme, davanın açıldığı tarihte 4 yaşında olan A.’nın velayetini ise anneye verdi. Boşanma kararı sonrası Abdullah Burnaz, Mustafa Denizli’nin kızı Selin Denizli ile evlendi.

Boşanmış da olsa izin şart

Özlem Altay bu yıl yaz tatilini, 11 yaşındaki kızı A. ile yurtdışında geçirmek istedi. A.’nın, 26 Avrupa ülkesini kapsayan Schengen Bölgesine giriş vizesinin süresi ise 27 Temmuz’da sona eriyordu. Anılan ülkeler, 18 yaşın altındaki çocuklara verilecek vize için, boşanmış da olsalar, her iki tarafın da iznini içeren muvafakatname talep ediyor.

'Yanıt vermedi' iddiası

Altay, durumu e-posta mesajı ile eski eşi Abdullah Burnaz’a bildirdi. İddiaya göre Burnaz, bir süre, gelen mesajlara yanıt vermedi. Altay, hemen her yıl benzer bir sorun yaşamamak için dava açtı. Davanın açılması ile birlikte Burnaz, babanın da iznini içeren belgeyi imzaladı: ancak A. için vize başvurusu yapılamadı. Altay’ın avukatı Osman Hacıbekiroğlu aracılığı ile İstanbul Aile Mahkemesi’nde açtığı dava dilekçesinde “Müşterek çocuğun velayeti üzerinde bulunan annesi refakatinde yapacağı seyahatlere ilişkin vize başvurularında, ilgili makamlara sunabilmek için, vize başvurusuna ve turistik gezi amaçlı seyahatlere baba yerine muvafakat verilmesini talep etmekteyiz” denildi. Mahkeme, 7 yıl önceki boşanma kararını talep ederken, duruşma için önümüzdeki Şubat ayına gün verildi.