Gündem
01 Nis 2013 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

MUSTAFA BALBAY'IN ÇOCUKLARI YENİ OKULUNDA

Ergenekon tutuklusu gazeteci ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın çocukları bugün yeni bir hayata başlıyor.

Balbay'ın eşi Gülşah Balbay, geçtiğimiz hafta Tevfik Fikret Lisesi'nde okuyan kızı Yağmur Balbay'ın okulda psikolojik baskı gördüğünü iddia etmişti.
 
Gülşah Balbay, kızının Norveç'teki "Özgür Medya" konferansında, "Babamın hapse atılmasıyla terörist kızı damgasını yiyerek, dışlandım" demesinin ardından baskının arttığını söylemişti. Milli Eğitim Bakanlığı olayla ilgili iki müfettiş görevlendirdi. Ancak Balbay sonucu beklemeden kararını verdi. Çocuklarını okuldan alarak yeni bir okula kaydettirdi.
 
Anne Balbay, gelişmeleri dün Facebook'tan duyurdu.
 
İşte anne Balbay'ın açıklamaları:
 
- Basında çıkan kızım Yağmur ve oğlum Deniz'le ilgili haberlerin hepsi doğru. Sonuna kadar söylediklerimin arkasındayım. Bir adım dahi geri atmıyorum. Ben de her anne gibi çocuklarımı binbir emekle büyüttüm. Okulda çocuklarıma yaşatılan mobbing uygulamalarına boyun eğecek, sessiz kalacak değilim. Hiçbir kurum kendini alternatifsiz, vazgeçilmez sanmamalı. Hareket ederken düşünmeli. Bazen sert kayalara da çarpabilirler.
 
"ASIL ACINACAK ONLAR"
 
- Kimse benim ve çocuklarım için üzülmesin. Biz kabul edilemezi kabul etmedik, elimizin tersiyle ittik. Asıl zavallı olan, acınacak olan baskılara boyun eğip, kabul edilemezi kabul edip, çocuklarıma bu ayıbı işleyenler.
 
- Ben ve çocuklarım pazartesi günü (bugün) yeni bir sayfa açıyoruz hayatımızda. Yeni okullarında eğitimlerinin kopan ipini yeniden bağlayacağız. Hem de eskisinden daha sağlam olarak... Bu gerilimli günlerde destek veren, sevgi ve ilgileriyle bizleri dirilten, yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Dileğim Nazlıcan Özkan'ın ve çocuklarım Yağmur ile Deniz 'in yaşadıklarıyla kimsenin yaşamaması.
 
"MÜCADELEYE DEVAM"
 
"Son sözü yavrumu okula bırakırken karşıma dikilen müdire hanımın "Mücadeleye devam mı?" sorusuna verdiğim cevapla sonlandırıyorum: Mücadeleye tabii ki devam."