Gündem
30 Oca 2012 23:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

MÜŞERREF HEKİMOĞLU BASIN ÖDÜLÜ'NE HANGİ GAZETECİ LAYIK GÖRÜLDÜ?

İLAD İletişim Araştırmaları Derneği'nin düzenlediği "Müşerref Hekimoğlu Basın Ödülü" 3 Şubat'ta sahibini bulacak.

İLAD İletişim Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği "Müşerref Hekimoğlu Basın Ödülü"nü Hürriyet Gazetesi’nden Emel Armutçu aldı.

Ödül töreni 3 Şubat Cuma günü saat 11.00’de, Beyoğlu’ndaki Baro Han toplantı salonunda yapılacak.

Törende, Müşerref Hekimoğlu’nun yakın çalışma arkadaşları olan İLAD Başkanı Hıfzı Topuz ve Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın konuşmalarının ardından "Kadına Yönelik Şiddet ve Medya" başlıklı bir panel düzenlenecek.

Moderatörlüğünü Galatasaray Üniversitesi GSÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Füsun Özbilgen’in yapacağı panelde, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği’nden avukat Ayşen Önen, gazeteci yazarlar Mehveş Evin,  Emel Armutçu ve Ece Temelkuran konuşacak.

"Banu Güven ve Ece Temelkuran’ın sesleri kısılmak istenen kadın medya çalışanlarının son örnekleri" olduğunu söyleyen İLAD, Temelkuran’a da "onur ödülü" verecek.

İLAD Yönetim Kurulu kararıyla ilk kez Ekim 2010 tarihinde Devrim Sevimay’a verilen Müşerref Hekimoğlu Basın Ödülünün ölçütü; "tarafsız habercilik anlayışıyla, özgür iletişim ortamının sağlanmasına katkıda bulunan kadın gazeteci" olmaktı.

Ödül, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz seramik ustası Sıtkı Usta (Sıtkı Olçar) tarafından Müşerref Hekimoğlu için özel olarak tasarlanan ve sembolik anlamı "yeniden diriliş" olan seramik bir Anka Kuşu.



Emel Armutçu kimdir?
Emel Armutçu 1962 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu. Gazeteciliğe 1982 yılında başladı; Türk Haberler Ajansı, Ulusal Basın Ajansı, Yeni Gündem Dergisi, Güneş Gazetesi, Aktüel Dergisi’nde çalıştı. Son 18 yıldır Hürriyet gazetesinde çalışıyor; Hürriyet’te muhabirlik, editörlük görevlerinden sonra Mayıs 2007’de Kurumsal İletişim bölümüne geçti ve şu anda Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevini sürdürüyor.

1980’li yılların sonundan itibaren Türkiye’deki kadın hareketinin içinde olan ve sıcak haberler, güncel röportajlar, biyografi yazılarıyla tanınan Armutçu, yazarlık kariyerinde özellikle kadın hakları alanına yoğunlaştı.

Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim departmanında da Aile İçi Şiddete Son Kampanyası, Haklı Kadın Platformu gibi projelerin koordinasyon ve yürütmesinde görevini sürdürüyor.

Müşerref Hekimoğlu kimdir?
Müşerref Hekimoğlu, 1921 yılında İstanbul’da doğdu. 1948 yılında gazeteciliğe Hayat Dergisi’nde İstanbul’da başlayan Hekimoğlu, Yeni Sabah, Akşam, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarı olarak çalıştı, Ankara’da gazeteciliğe devam eden Hekimoğlu, eşi Kuvvet Başarır’la birlikte Öncü Gazetesi’ni çıkardı.

1972 yılında kurulan ANKA Haber Ajansı’nın kurucuları arasında yer aldı. Altan Öymen’in milletvekili olmasının ardından 1977 yılında Ajans’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini devralan Hekimoğlu, 2004 yılında ANKA’nın Onursal Başkanı oldu. "27 Mayıs’ın Romanı", "Başkent Günleri", "Suna Kan: Öz Şarkısını Duyuran Keman"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kitabı ve Almanca’dan Türkçe’ye çevirileri de bulunan Hekimoğlu 10 Ekim 2004’te, 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Bianet