Gündem
11 Nis 2011 16:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

MURDOCH İNGİLTERE BAŞBAKANI'NA NE MESAJ GÖNDERDİ?

Uluslararası medya patronu Murdoch'un eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown'a mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

Uluslararası medya patronu Murdoch’un, birçok önemli ismin telefon mesajlarını yıllardır dinleten gazetesiyle ilgili davanın örtbas edilmesi için eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown’a mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

İngiltere’de birçok ünlü ismi dinlettiği ortaya çıkan News of The World Gazetesi önceki gün özür dileyip, tazminat ödeyeceğini açıkladı. Ancak skandalın ayrıntıları İngiltere’yi sarsmaya devam ediyor.

Oberver Gazetesi, News of The World Gazetesi’yle birlikte The Sun, Wall Street Journal ve Fox TV gibi daha birçok önemli gazete ve televizyonun sahibi olan Rupert Murdoch’un telekulak skandalını örtbas etmek için siyasetçilere baskı anlamına gelebilecek mesajlar gönderdiğini iddia etti. Gazete, Murdoch ile ilgili iddiasını eski Başbakan Gordon Brovvn hükümetinde görev alan bir bakana dayandırdı. İsmi açıklanmayan bakan, Murdoch’un üçüncü şahıslar aracılığıyla gönderdiği mesajında Brovvn’dan telekulak skandalinin "siyasileştirilmemesini" ve İşçi Partili "milletvekillerin soruşturma talebinde bulunmamasını" istediğini söyledi.

BROWN YALANLAMADI

İddiaya göre Murdoch’un mesajını ileten isim ise Brovvn’ın Başbakanlıktaki selefi Tony Blair oldu. Eski Başbakan Brow’ın dün gündemi sarsan iddiaları yalanlamadan sessiz kalmayı tercih etti. Ocak ayında Brown’ın da başbakanken telefonunun dinlendiği şüphesiyle polise talimat verdiği ortaya çıkmıştı.

MİLLER TATMİN OLMADI 
Murdoch’a ait News International, News of The World Gazetesi’nin telekulak skandalı nedeniyle önceki gün sorumluluklarını kabul etmiş ve özür dilemiş ve tazminat ödeyeceğini açıklamıştı. Şirket aralarında oyuncu Sienna Miller’ın da bulunduğu kurbanlar için 20 milyon sterlinlik (50 milyon TL) bir tazminat fonu oluşturdu. Miller, dün özrün kendisini tatmin etmediğini ve davasını geri çekmeyeceğini belirtti.

Habertürk

ETİKETLER
#murdoch #gordon brown