Gündem
18 Mar 2015 16:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Murat Ülker o kelimeyi yasakladı

Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in şirkette hanım ve bey hitaplarının kaldırılması çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Geçen yıl ana kategorisi atıştırmalıkta global pazarlar dahil piyasaya 250’ye yakın yeni ürün sunan Yıldız Holding bunlardan 1 milyar dolar gelir elde etti. 2014’ün son çeyreğinde İngiliz United Biscuits’i alarak dünyanın 3. büyük bisküvi üreticisi haline gelen Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding, bu yıl gözünü dünya ikinciliğine dikti. Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, ikincilik hedefi için inovasyon ve organik büyümenin yanı sıra yeni bir satın almanın da olabileceğinin işaretini verdi. Ali Ülker, “Bisküvide dünya ikincisi ile aramızda ciro olarak 100-200 milyon dolar gibi çok az bir fark var. Bu farkı en kısa sürede kapatıp ikinciliğe yükselmek istiyoruz” dedi.

‘HANIM VE BEY’İ KALDIRIYORUZ
YILDIZ Holding’in son dönem satın almalarıyla birlikte bugün artık 4 kıtada 4 milyar tüketiciye ulaşan global bir şirkete dönüştüğünü söyleyen Ali Ülker, “Farklı kültürlerde, farklı damak tadlarına hitap eden ürünler geliştirmek zorundayız. Aynı zamanda farklı şirket kültürlerini, yönetim alışkanlıklarını da iyi iyi yönetmeliyiz. Şu anda 73 farklı pasaport altında olan çalışanlarımız var. Geçtiğimiz günlerde Murat Bey (Ülker) uluslararası üyelerin de olduğu bir yönetim kurulu toplantımız öncesinde artık hanım-bey hitaplarının kaldırılması çağrısında bulundu. Bu Türk kültürüyle büyümüş insanlar için oldukça zor. Ama bu konuda yol almaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.