Gündem
30 Mayıs 2013 13:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

MURAT BOZ MASERATI GT'SİYLE KUZEY KUTBUNU KURTARIYOR!

Popçu Murat Boz, Greenpeace yüzü oldu ve insanları petrol şirketlerine savaş açmak için yüreklendiriyor. Peki kendi arabası kaç yakıyor? Murat Tolga Şen'den samimiyet ve duyarlılık üzerine bir yazı daha&...

Murat Boz’la birlikte Kuzey Kutbunu dünyanın iliğini sömüren petrol şirketlerinden kurtarmaya var mısınız?

Daha doğrusu, siz böyle dolmaları yutacak kadar saf mısınız?

Facebook duvarımda son birkaç gündür sürekli gördüğüm Greenpeace reklamlarında Murat Boz, Kutup Ayılarıyla el ele vermiş bizi bilinçlendirmeye, Greenpeace gönüllüsü olmaya çağırıyor.

Greenpeace başka ülkelerde de çevre meselelerine farkındalık yaratmak için ünlü yüzler kullanıyor, bu işe yarayan bir yöntem, hiç itirazım yok. Mesela Harry Potter filmleriyle ünlenen Emma Watson Greenpeace için çalışan ünlülerden ama aynı zamanda toplu taşımayı tercih eden, geri dönüşüm kurallarını uygulayan, şişelenmiş su satın almayan biri, yani çevre meselesine duyarlılığı Greenpeace spotlarında/bannerlarında görünmekten ibaret değil.

Geliyoruz Murat Boz’umuza… Ne diyor adaşım Murat? “Kutup ayıları dünya liderlerinin umurunda değil. Ama sen tüm bunlara dur diyebilirsin. Hemen şimdi bu büyük harekete katıl. Kuzey Kutbu’nu kurtar” diye sesleniyor ve ekliyor “Kutup ayılarının evini petrol şirketlerinden kurtarmak için 1 milyon kahraman arıyorum” Güzel sözler... Kayıtsız kalmak imkansız!



Sonra bir şey oldu, petrol şirketlerine fena içerlenen Murat Boz acaba İstanbul trafiğinde ulaşımını nasıl sağlıyor diye merak ettim çünkü Emma Watson’un da arabası var ama elektrikli… Bireysel silahlanma kadar tehlikeli bir şey aslında bireysel araçlanma ama toplu taşıma çözümlerinin gelişmediği ya da pahalı olduğu bizim gibi ülkelerde buna mecbursunuz.

Murat Boz ve arabası üzerine yaptığım araştırmadan nedense hiç şaşırmadığım bir sonuç çıktı. Kendisi Maserati GT marka bir araç kullanıyor ve hatta " 300 bastım!" gibi havalı beyanları var, demek ki en güçlü versiyonu onda… Arabanın fiyatını yazmıyorum çünkü çalışıp parasıyla almış, hiç lafım olmaz, helal olsun.

Ancak… Kullandığı araç 100 KM’de en az 15-20 Litre benzin harcayan V8 motoruna sahip bir canavar yani bu demektir ki petrol şirketleri bu araçların sahiplerini çok seviyor. Bastıkça da çok yakar bu meret!

Piyasa 100 KM’de 3-4 litre yakan süper ekonomik araçlarla dolu ve hepsinin konforu yerinde ayrıca Hollanda’da yaşayan fotoğraf sanatçısı kardeşim Ali Kaan’ın kullandığı Toyota Prius gibi hem elektrik hem de benzinle çalışan araçlar var ki onların çevre duyarlılığı çok daha fazla.

Yani milyonların sevgilisi yakışıklı Murat Boz kardeşimiz Kuzey Kutbunu kurtarmaya ve bunun için 1 milyon kahraman toplamaya hevesleniyorsa önce kendi yaşam tarzını değiştirmekle işe başlayacak. Ne demişler; ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz!

Gerçi bizde işin cilası yerinde olsun yeter, hiç gerek yok öyle gerçekten duyarlı/farkında olmaya… Murat Boz, Greenpeace birlikteliğiyle bunu bir kez daha anladık.

Peki, sen ne kullanıyorsun da ahkam kesiyorsun derseniz; arabam yok, Piaggio X8 marka bir Scooter sahibiyim. 100 Km’de 2.5 LT ortalamayla yakıt harcıyor.

Greenpeace demişken, bu derneğin gönüllülerini İstiklal’de dolaşırken sürekli görürüm. Derneğe kaynak sağlama amaçlı faaliyetler yürütürler ama gel gör ki bu arkadaşlardan hiçbiri 300 metre yukarıda ağaçlar katledilirken ortaya çıkmadı. Böyle olmaz Greenpeace… Gelin önce Gezi Parkını kurtaralım, çok daha yakın ve acil. Sonra da hep birlikte Kuzey Kutbuna gideriz.

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com