Gündem
05 Şub 2012 19:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ KİTAP OLDU

Cinayetin işlendiği 3 Mart 2009 tarihinden bu güne kadar çok konuşulan Münevver Karabulut cinayeti Kanal A muhabiri Arif Sorgucu'nun yazdığı bir kitapla yeniden gündeme geldi.


      Kanal A muhabiri Arif Sorgucu’nun kaleme aldığı YOLLARIN SONU adlı eserde Münevver Karabulut’u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına mahkum olan Cem Garipoğlu’nun cezaevi yaşantısıyla ilgi ilginç detaylar var.
     Tek kişilik koğuşta gün sayan Cem Garipoğlu dil öğrenmek için gittiği yurt dışından Türkiye’ye geldiğinde evlerinin yakınındaki koleje başladı. Burada kendisine yakın davranan rehberlik hocasının tavsiyesi ve yardımıyla  gitar öğrenmeye başladı. Cinayet günü sevgilisinin kesik başını gitar kutusunda taşıyan Cem Garipoğlu yalnız kaldığı cezaevindeki koğuşuna gitar almak istedi.  İsteği annesi tarafından cezaevi yönetimine bildirildi ancak mevzuat burada kalın bir duvar olarak karşılarına çıktı.
    Cezaevlerinin yeni bir mevzuata ihtiyacı olduğunu da gösteren olayda cezaevi yönetimi yönetmelik gereği gitara izin veremeyeceklerini söyledi ancak cem isterse  gitar yerine saz alabilirdi. Çünkü yönetmelik saza izin veriyordu.
     Bilseydim Önceden Teslim Olurdum
    Kitaba göre cezaevinde Cem Garipoğlu’na tek kişilik koğuşta tutma dışında bir ayrıcalık yapılmadı. Her mahkuma yada tutukluya sunulan haklarda kendisine söylendi. İsterse iç çamaşırı ve eşofman verebileceklerini söyleyen cezaevi personeline cem teşekkür edip kabul etmedi.
      6 dil bilen Cem Garipoğlu cezaevi Kütüphanesinden en çok yabancı dille yazılmış kitapları okudu. Kantinden de en fazla kola siparişi verdi. bir süre sonrada kilo almaya başladı. Spor, sinema gibi tek başına yapamayacağı sosyal aktivitelere güvenlik gerekçesiyle çıkartılmadı. Silivri ceza evine nakledilmeden önce 43 gün kaldığı Maltepe cezaevinde kapı komşusu ise bir travestiydi.
     Gördüğü hijyen karşısında şaşkına dönen Cem Garipoğlu bir ara kendisine refakat eden infaz koruma memuruna da “bu güne kadar neden teslim olmadığını” şaşırtıcı bir ifade ile anlattı.
        Trajik Komik İhbarlar
    Soruşturma sürecinde yapılan asılsız yüzlerce ihbar arasında okuyucu çok güldürecek başlıklara da kitapta yer verilmiş. Suç ortakları tarafından kaderine terk edilen mahkumun, Müşterisinden parasını alamayan hayat kadının, sevgilisi tarafından terk edilen kızın, Cem Garipoğlu’nun adını kullanarak nasıl intikam almaya çalıştığı da kitapta yer alan trajik komik ihbarlardan sadece bir kaçı
   Kadın cinayetlerinin gündemde olduğu şu günlerde romanlaştırılarak yazılan YOLLARIN SONU adlı eserde Münevver Karabulut ve Cem Garipoğlu’nun ilişkileri de detaylarıyla anlatılmış.  Kitapta toplumsal farkındalık oluşturabilmek için psikologların görüşüne de yer verilmiş.