Gündem
21 Haz 2010 14:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

MÜKREMİN ABİ İSTEDİ, ÖRTÜLÜ REKLAM YASAĞINA DÜZENLEME GELİYOR

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı televizyonlardaki örtülü reklama 'ince ayar' yapacak.

Sanayi ve  Ticaret Bakanlığı  örtülü reklama 'ince ayar' yapacak. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Mükremin Abi karakteriyle tanınan yapımcı ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın yeni çekeceği film için dile getirdiği şikâyetlerden yola çıkarak, örtülü  reklam için yeni bir düzenleme hazırlığında  olduklarını açıkladı.

‘ADAM HAKLI’

Dış Ekonomik İlişkiler  Kurulu (DEİK) ve Hollanda Türk İşadamları Derneği'nin (HOTİAD) düzenlediği ''Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Türk Girişimciler Toplantısı'' için Hollanda'nın Maastricht kentinde bulunan Ergün, gazetecilerle sohbet  toplantısı düzenledi.

Örtülü reklamla ilgili mevzuatta tadilata gidebileceklerini belirten Ergün, bu çalışmanın nasıl başladığını "Geçenlerde Yılmaz Erdoğan geldi. Bir film yapacaklarını ancak bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi. Yılmaz Erdoğan'ın filmi çekeceği sokakta bir sürü esnaf var. Bunların tabelaları ister istemez gözükecek. Bu da örtülü reklama girecek. Bana dedi ki, 'Ben şimdi filmi yaptım. Bu tabelaların hepsini mozaik yapsam, film film olmaktan çıkacak. Bunu yapmazsam, bir sürü ceza ile karşı karşıya kalacağım. Ben ne yapacağım'.  Adam haklı. Ben de arkadaşlara çalışma talimatı verdim"  şeklinde anlattı.

Ergün benzer bir sorunun promosyonlarda da yaşandığını ifade ederek, gazete ve dergilerin zaman zaman haksız cezalarla  karşı karşıya kaldığını bunun da yorum farkı nedeniyle yaşandığını belirtti.