Magazin
04 Mar 2010 16:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

MÜJDE AR İFADEYE BEKLENİYOR!..

Müjde Ar'ın Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis istemiyle yargılandığı davayla ilgili mahkeme kararına rağmen savcılığa giderek ifade vermediği ortaya çıktı.

Sinema sanatçısı Müjde Ar'ın Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis istemiyle yargılandığı davayla ilgili mahkeme kararına rağmen savcılığa giderek ifade vermediği ortaya çıktı. Ar'ın Sarıyer Savcılığı'na ilk önce dilekçe verdiği, ancak bunun kabul edilmeyerek kendisinin ifade vermeye gelmesinin istendiği belirtildi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'a öğrencilerin okul malzemelerinde yabancı hayali kahramanları içeren karakterlerin yerine Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi Türk milli kahramanların kullanılması için yaptığı çalışmayı 'hakaret ettiği' iddiasıyla hakkında 2 yıl hapis istemiyle dava açılan sinema sanatçısı Müjde Ar'ın, yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ve sanık sanatçı Müjde Ar ile avukatı Ertuğrul Kılınç duruşmaya katılmadı. Davacı Ceylan'ın avukatı Hamza Özçifci ise müvekkilinin yurt dışında olduğunu için duruşmaya gelemediğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanık Müjde Ar'ın Aralık 2009 tarihindeki mahkemede talep edilmesine rağmen İstanbul Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ifade vermediğini, konuyla ilgili hiçbir belgenin kendilerine ulaşmadığını belirtti. Ar'ın avukatının da mazeret beyan ederek duruşmaya katılmadığı kaydedildi. Ayrıca sanık Ar'ın İstanbul Sarıyer Savcılığı'na ilk önce dilekçe gönderdiği, ancak bunun kabul edilmeyerek kendisinin ifade vermeye gelmesinin istendiği öğrenildi. Ar'ın yarın ifade vermeye gideceği öğrenildi. Mahkeme heyeti, sanık Müjde Ar'ın yeniden savunmasının alınması için bu kez İstanbul Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Ceylan'ın avukatı Özçiftçi ise sanık Müjde Ar'ın müvekkili için söylediklerinin eleştiri sınırlarını aşarak hakarete ulaşarak, kişilik haklarının rencide edildiğini söyledi. Özçiftçi, "Müvekkilimin medyada, toplumda adı sübyancı, tarlacı müdüre çıkmıştır. Ar'ın yaptıkları kabul edilemez, gereken ceza verilsin." diye konuştu.

Sanatçı Müjde Ar, öğrencilerin okul çantası, araç ve gereçlerinde kullanılan yabancı hayali kahramanları içeren resim ve figürler yerine Nasrettin Hoca ve Keloğlan gibi Türk milli kahramanların kullanılması için çalışma başlatan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'ı bir televizyon kanalındaki programda eleştirmişti. Bunun üzerine Müjde Ar hakkında, 'kamu görevlisine hakaret' suçundan Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması 31 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Cihan

ETİKETLER
#müjde ar