Televizyon
13 Tem 2011 22:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:34

MUHTEŞEM YÜZYIL'IN MUCİDİ! İŞTE 52 MİLYON DOLARLIK ADAM!

Garsonluktan set işçiliğine, oradan da prodüktörlüğe geçen Timur Savcı'nin baş döndürücü yükselişi 52 milyon dolarlık transferle zirve yaptı.

Hukuk fakültesnde okumak için İstanbul’a geldiğinde çalışmak zorunda kalan ve part time olarak lokantalarda garsonluk yapan, barlarda Dj olarak çalışan sinemanın genç yeteneği, Timur Savcı yine gündemde.

Sinema geçmişinde 6 yıl set işçiliği olan Savcı’nın geçen sezn tartışma yaratan, Kanuni’nin hayatını anlatan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin 39 bölümü, ekim ayında açılacak yeni eğlence kanalı TVen’ e 52 milyon dolara (86 Milyon TL) transfer oldu.

MUHTEŞEM YÜZYIL’A REYTİNG REKORU

Timur Savcı, televizyon ve sinema kariyerine 1995 yılında reklam prodüktörlüğü yaparak başladı. Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, Mustafa Hakkında Her Şey, Keloğlan, Kara Prense Karşı sinema filmleri ve Asmalı Konak, İkinci Bahar, Haziran Gecesi dizilerinin yürütücüsü ve ortak yapımcısı olarak deneyim kazandı. 2009 yılında reklam sektörünün yükselen talebe cevap verebilmek için Tims Commercials’i kurdu. Bir Bulut Olsam, Es Es, Melekler Korusun gibi özel seyircisinin yaratan başarılı dizilerle yapımcılıkta önemi aşama kaydeden Savcı, Küçük Sırlr, Kolej Günlüğü dizilerini hazırladı.

Gençlik dizisi ağırlıklı bir yapımcı olarak bilinen Timur Savcı ilk kez kendisi için farklı ve büyük bir proje olan, Muhteşem Yüzyıl’a imaz attı. Bir yıla yaklaşan bir ön hazırlığın ardından titizlikle seçilen oyuncularıyla çekimi başlayan dizi ilk anda muhafazakar kesimden büyük tepki gördü ve tartışma yarattı. Ancak, tarihe meraklı seyircinin de katkısıyla reyting rekoru kırarak geçen sezonu tamamladı.

Doğum tarihi ve yeri: 1975/Adana

Eğitimi: İstanbul Ünv. Hukuk Fakültesi

İlk filmi: İlk Aşk

İlk dizisi: Kavak Yelleri

Habertürk