Politika
16 Oca 2023 08:24 Son Güncelleme: 16 Oca 2023 08:24

Muhalefetin ‘referandum’ ile ilgili hamlesi belli oldu! ‘Planı bozmaya hazırlanıyorlar…’

Muhalefetin, TBMM Başkanlığı’na sunulan “türban serbestisi” ve “aile” kavramına ilişkin düzenleme yaptığı anayasa değişikliği teklifini 360 oyun altında bırakarak Cumhur İttifakı’nın 2023 seçimleri için planladığı “referandum hesabını” bozacağı belirtiliyor.

Muhalefetin, TBMM Başkanlığı’na sunulan “türban serbestisi” ve “aile” kavramına ilişkin düzenleme yaptığı anayasa değişikliği teklifiyle ilgili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum çağrısına karşı hamle yapacağı belirtiliyor. Muhalefetin, teklifi 360 oyun altında bırakarak Cumhur İttifakı’nın 2023 seçimleri için planladığı “referandum hesabını” bozacağı belirtiliyor.

‘SAMİMİYSENİZ BİZİM TEKLİFİMİZİ DESTEKLEYİN…’

HDP, “Oyunlarına dahil olmayacağız” derken CHP ve İYİ Parti ise AKP’nin ziyaret talebini reddederek anayasa teklifine “ret” oyu kullanacağının sinyalini verdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, iktidarın 2023 seçimleri için “üç sandıklı referandum hesabını” bozmayı hedefleyen muhalefetin iktidar partilerine, “Başörtüsü konusunda samimiyseniz bizim teklifimizi destekleyin” demesi bekleniyor.

HDP ve 6’lı masadaki partilerin vekillerinin bu hafta Meclis gündemine alınması beklenen anayasa değişikliği teklifine “hayır” oyu vermesi durumda teklif, 360 oyun altında kalabilir ve “kadük” olabilir.