Gündem
02 Kas 2023 12:55 Son Güncelleme: 02 Kas 2023 12:57

MSB'den Gazze açıklaması: TSK yardım için hazır!

Milli Savunma Bakanlığı, bombardıman altındaki Gazze’ye yardım ve bölgeden tahliye çalışmaları için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hazır olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı’nda Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Gazze’ye insani yardımdan terörle mücadele operasyonlarına birçok konuda açıklama yapıldı.

Açıklamada, verilecek direktifler doğrultusunda Gazze’ye hem insani yardım hem de bölgeden tahliye konusunda göreve hazır olunduğu belirtildi.

MSB kaynakları konuya ilişkin açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetler’inin hem tahliye hem de sağlık desteği konusundaki tecrübelerine dikkati çekerek, yardım çalışmalarının gerçekleştirilmesinde en önemli unsurun bölgedeki ortamın uygunluğu olduğuna dikkati çekti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır.”

TERÖRLE MÜCADELE

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde sürdürülen terörle mücadele operasyonlarına ilişkin bilgi de verilen açıklamada, son bir haftada 87 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının bu yıl içinde bin 802’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 39 bin 145’e ulaştığı ifade edildi.

YASA DIŞI GÖÇ

MSB açıklamasında, son bir haftada Türkiye’ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 561 kişinin yakalandığı bilgisi verildi. Bu kişilerden 5’inin FETÖ mensubu olduğu belirtildi.

Öte yandan 2 bin 452 kişinin de hududu yasa dışı yollarla geçmek isterken engellendiği ifade edildi.

ETİKETLER
#tsk #msb #gazze