Gündem
17 Kas 2022 12:59 Son Güncelleme: 17 Kas 2022 14:33

MİT, YPG’nin Amude sorumlusunu vurdu

Mardin’in Şenyurt Sınır Kapısının karşısındaki Amude’de, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın gerçekleştirdiği nokta operasyonda terör örgütü PKK-YPG’nin sözde Amude Öz Savunma Gücü sorumlusu Kemal Suphi El Ahmaad öldürüldü. Teröristin, Şenyurt Hudut bölgesindeki askeri birliklere yönelik keşif ve istihbarat çalışması yaparak saldırı hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

Mardin Kızıltepe'nin karşı çaprazında yer alan ve terör örgütü PKK-YPG'nin işgali altındaki Suriye'nin Amude kasabasında Milli İstihbarat Teşkilatınca 13 Kasım günü Silahlı İnsansız Hava Aracıyla gerçekleştirilen nokta operasyonda terör örgütünün sorumlularından olan Suriye uyruklu Kemal Suphi El Ahmaad etkisiz hale getirildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Terör örgütü PKK-YPG'nin Türkiye-Suriye sınırını birbirinden ayıran Şenyurt Hudut hattında görev alan Mehmetçiğe yönelik uzun zamandan beri bir saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edildi.

HANGARIN İÇİNDE VURULDU

Teröristlerin Amude'ye bağlı Türkiye sınırındaki Sincik Sadun köyünde bir araya gelerek hazırlık yaptıkları bilgisi üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı Dış Operasyonlar Başkanlığına bağlı özel bir ekip, operasyon için harekete geçti.

Saldırıyı planlayan ve saldırı gerçekleştirecek olan terörist grubun başındaki isim olan ve terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Amude Öz Savunma Gücü sorumlusu Suriye uyruklu Kemal Suphi El Ahmaad'ın teröristlerle bir araya geleceği öğrenildi ve içinde bulunduğu zırhlı araç sinyal takibiyle izlendi.

Teröristlerin karargâh olarak kullandığı Sincik Sadun köyündeki bir hangarın içine giren araç Silahlı İnsansız Hava Aracıyla vuruldu. Araçta bulunan terörist Suphi El Ahmaad öldürülürken, iki terörist de yaralandı.