Gündem
08 Ağu 2014 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

Mısıroğlu'ndan bomba sözler: Erdoğan'a oy vermeye mecburuz

Kadir Mısıroğlu, İslam'ın gereği olarak Müslümanlar'ın Erdoğan'a oy vermeye mecbur olduğunu söyledi.

Tarihçi- yazar Kadir Mısıroğlu, 17 ve 25 Aralık sürecinde ortaya atılan iddialar doğru olsa bile İslam'ın kaidesi olarak Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiğini söyledi. İmanın bunu emrettiğini anlatan Mısıroğlu, diğer adayların küfür içerisinde olduğunu iddia etti.

Kadir Mısıroğlu, A Haber'de Mehmet Ali Önel'in sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın rakiplerinin küfür içerisinde olduğunu iddia eden Mısıroğlu, İslam'ın bir gereği Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"İDDİALAR DOĞRU OLSA BİLE..."

17 ve 25 Aralık sürecinde ortaya atılan rüşvet iddialarına üstü kapalı değinen Mısıroğlu, "Bir adam bu iddiaları kabul etse bile o Müslümansa bu İslam kaidesine göre yine de Erdoğan'a oy vermeye mecbur" diye konuştu. Mısıroğlu şöyle konuştu:

"Tayyip bey için bunların bütün iddialarını doğru kabul ediyorum bir an için. Oğlu şöyle demiş Halkbank böyle olmuş hepsi doğru kabul. Elimi koyuyorum; Bir tarafta amelen bulunan bir iki kusurlu bir adam doğruysa bile, öbür tarafta evvela imanda kusurlu amelde ise sayısız kusurlu olan biri ve benim üçüncü tercihim yok. Ben müminsem müslümansam islamın kaidesi ehven-i şer tercih olur. İki şerrin iştimahında ehveni tercih olur. Bir adam bu iddiaları kabul etse bile o Müslümansa bu islami kaideye göre gene Tayyip Bey'e oy vermeye mecburdur. İman bunu emreder islam bunu emreder hiç kurtuluşu yok. Çünkü bir tarafta küfür var küfür."