Gündem
17 Mar 2010 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

"MİLLİYET'E DAVA AÇACAĞIM!.." MİLLİYET PROVAKATÖRÜ TARAF'A KONUŞTU!..

İBB-Diyarbakır Spor maçındaki olayların sorumlusu olarak gösterilen Hacı Ordu adlı vatandaş Taraf'a konuştu...

İstanbul Olimpiyat Stadında yapılan İBB-Diyarbakır Spor maçındaki olayların sorumlusu olarak gösterilen Hacı Ordu adlı vatandaş Taraf'tan Sadık Güleç'e yaptığı açıklamada “hayatımda ilk defa maça gittim” dedi. Milliyet gazetesinin dünkü sayısında şalvarlı provokatör olarak lanse edilen Hacı Ordu olaylara engel olmaya çalıştığını söyleyerek “tazminat davası açıyorum” diye konuştu.

HAYATIMDA İLK DEFA MAÇA GİTTİM

Milliyet gazetesi dün yayınlanan sayısında Atatürk Olimpiyat stadında oynanan maçın 87. dakikasında Diyarbakır sporlu taraftarların sahaya girerek maçın durmasına yol açtığı olayları “şalvarlı bir şahsın” yol açtığını yazdı. Gazete birinci sayfasından verdiği habere “şalvarlı provokatör” başlığını attı. Ancak görüntülerde yer alan Hacı Ordu adlı vatandaş “hayatımda ilk defa maça gittim başıma bunlar geldi” diye konuştu.

MİLLİYET'E DAVA AÇACAK

Yıllardır İstanbul Sefaköy’de yaşadığını söyleyen Hacı Ordu yaptığı açıklamada “ben sahaya atlamak isteyen gençleri durdurmak istedim” dedi. Hacı Ordu olaylar sırasında başına gelenleri şöyle anlattı. “Maç sırasında genç çocuklar vardı. Onlar küfretmeye başladılar. Ben onlara engel olmaya çalıştım. “etmeyin eylemeyin” dedim. Sonra onlar sahaya çıkınca peşlerinden koşup engellemeye çalıştım. Tabi onlar gibi koşamadım. Görüntülerde de var. Engellemeye çalıştım. Ama Aydın Doğan medyası sanki ben provoke etmişim gibi yayın yaptı. Dava açacağım bunlara.. Hayatımda ilk defa maça gittim. Gitmez olaydım. Benim Bursa maçına gittiğimi de söylemişler. Ben ne Bursa maçına gitmişim nede Diyarbakır’da bir maça gitmişim.Öyle maçları çok seven maçlara giden biri değilim.”

Maç sırasında yaşanan olayların kendisine mal edildiğini söyleyen Hacı Ordu “Biz bölücü değiliz yapıcıyız. Doğulu olmak suç mu?”diye konuştu.