Gündem
11 Eki 2010 13:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

MİLLİYET YAZARI OSMAN ULAGAY 7 AYDIR NEDEN YAZMIYOR? ŞOK PROTESTOYU CANLI YAYINDA AÇIKLADI!

Milliyet ekonomi yazarı Osman Ulagay 7 aydır yazmıyor. Usta yazar bu suskunluğunun nedenini NTV'de katıldığı Yazıişleri programında açıkladı.

Milliyet ekonomi yazarı Osman Ulagay NTV’deki Yazıişleri programına 25 yıldır birlikte yaşadığı Meral Tamer ile birlikte katıldı. Ulagay’ın katılma sebebi Tamer’in kanser ile mücadelesi ve bu mücadeleye kendisinin verdiği desteğin konuşulacak olmasıydı.

Ancak programın başında kimsenin farkına varmadığı bir protesto ortaya çıktı. Osman Ulagay 28 Şubat’tan beri Milliyet Gazetesi’nde yazmıyordu. Usta yazarın bu protestosunun sebebi ise Başbakan Erdoğan’ın medyada büyük tartışmalar yaratan konuşmasıydı.

Erdoğan Şubat ayında partisinin il başkanları toplantısında şunları söylemişti;

"Ben şimdi o gazetelerin patronlarına sesleniyorum, ‘Ne yapayım köşe yazarı, hâkim olamıyorum’ diyemezsin. ‘Sen bunun sorumlususun arkadaş’ diyeceksin. Niye çünkü bu ülkeyi germeye, bu ülkede ekonomiyi germeye kimsenin hakkı yok. Buna biz de müsaade etmeyiz.O zaman köşende yazı yazanın maaşını sen veriyorsun. Yarın feryat etmeye geldiği zaman da feryat etmeye hakkın yok... (...) O insanlara kalemleri teslim edenler der ki ‘Kusura bakma kardeşim, bizim dükkânda sana yer yok’. Çünkü herkes vitrinine layık olanını koyar...”

Milliyet ekonomi yazarı Osman Ulagay, Başbakan Erdoğan’ın bu sözleri üzerine "sessiz bir protesto" gerçekleştirmişti. Ulagay bu durumu "Sayın Başbakan haklı galiba, bu ‘dükkân’da bize yer yok. Sayın Başbakan’ın “sivil” ve “demokratik” hışmına uğramadan bu işi noktalamak yapılacakların en doğrusu mu olacak acaba?" diyerek açıkladı.

NTV’deki Yazı İşleri’nde "sessiz" protestosunu anlatınca Ruşen Çakır, "Biraz tavşan dağa küsmüş olayı mı yaşıyorsunuz?" diye sordu.

Osman Ulagay da "Evet biraz öyle oldu. Bütünüyle olan biten anlamsız gelmeye başlıyor bir noktada. Benim buna yapabileceğim bir katkı yok diye düşündüm ve bıraktım" yanıtını verdi