Medya
01 Kas 2011 12:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

MİLLİYET VE VATAN GAZETELERİ'NDE EN ÇOK SORULAN SORU NE?

Milliyet ve Vatan'ın kaderini belirleyecek olağanüstü genel kurul öncesi yaşananlar kafalarda soru işaretleri yarattı!

Milliyet ve Vatan’ın yeni sahibi DK Gazetecilik’te ortaklar arasındaki sorun, Demirören Grubu’nun, ortağı Karacanlar’ın hisselerine koydurduğu haczin kaldırılmasıyla ve ardından da Karacan Grubu’nun DK Gazetecilik Yayıncılık’ın ilgili hesabına gerekli sermayeyi yatırmasıyla yeni bir sürece girdi.

Medyaradar’ın duyurduğu gibi DK Gazetecilik Yayıncılık 11 Kasım 2011 tarihinde olağanüstü genel kurula gidecek ve yeni yönetim kurulu üyeleri belirlenecek.
İşte tüm bu gelişmeler; DK Gazetecilik’e ait Milliyet ve VATAN gazetelerinde yeni bir bekleyişe neden oldu.
Karacanlar ile Demirören Grubu’nun bundan sonra birlikte çalışmalarının mümkün olmadığını düşünen çalışanlar ve yöneticiler, 11 Kasım’daki olağanüstü genel kurulun bazı sürpriz gelişmelere sahne olabileceğini konuşuyor.

Bir iddiaya göre; ortaklar iki gazeteyi paylaşarak yollarına ayrı ayrı devam etme kararı alacak… Ancak büyük bir çoğunluk; gerek Karacanlar’ın, gerekse Demirörenler’in böyle bu senaryoya çok da sıcak bakacağına ihtimal vermiyor. Çünkü iki ortağın da Milliyet’in sahipliğinden vazgeçmeyeceği belirtiliyor.

İşte tam bu noktada da yanıtı en çok merak edilen soru devreye giriyor:
Nasıl oldu da daha düne kadar mali kriz içinde olduğu söylenen ve DK’ya bir kuruş nakit para koyamayan Karacanlar, en az 20 milyon dolarlık sermaye şartını yerine getirebildi? Karacan, bu parayı nereden buldu?

Ve asıl soru:
Karacanlar, DK Gazetecilik’teki hisselerini, bu şirkete koymaları gereken paradan daha fazla bir bedelle üçüncü bir şirkete satma kararı mı aldı?
DK’ya konulan para, bu alıcı şirketten mi geldi?
Eğer öyleyse; Demirören Grubu, henüz varlığından bile haberdar olmadığı bu yeni ortağına nasıl bir tepki verecek?

Elbette bunların hepsi senaryo…
Bu senaryoları güçlü kılan şey ise; Karacanlar’ın birden bire ellerinde parayla ortaya çıkıp, üzerlerine düşen yükümlülüğü aylar sonra yerine getirmeleri…

Kısacası; Milliyet ve VATAN’daki belirsizlikler henüz bitedi…
Hatta tam tersine asıl belirsizliklerin bundan sonra başlayacağını iddia edenler bile var…

Bekleyip göreceğiz.

VAROL ERSOY