Gündem
11 Kas 2010 08:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

MİLLİYET TRT'Yİ MEHMET ALİ AĞCA İLE VURDU!

Ağca'ya, İpekçi suikastıyla ilgili bir tek soru bile yöneltilmezken, TRT olayı bir “gazetecilik başarısı” olarak niteledi.

TRT Haber kanalında yayınlanan Kozmik Oda programına önceki akşam katılan Mehmet Ali Ağca’ya, Abdi İpekçi suikastıyla ilgili bir tek soru bile yöneltilmezken, TRT dün olayı bir “gazetecilik başarısı” olarak niteledi.

TRT’nin dün yayına verdiği haberdeki görüntüler, Ağca’nın 1 Şubat 1979’da Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’yi katlettiğine ilişkin o dönemin gazete başlıklarıydı. Yine aynı haberde, Milliyet’in  çok eleştirdiği Ağca’nın tahliye görüntüleri de kullanıldı.

Bu yıl şubat ayında cezaevinden çıktığı sırada  Ağca’yı büyük bir gazeteci ordusu izlemiş, ancak ardından Türk basını Ağca ile ilgili hiçbir haber yapmamıştı. Böylece TRT, önceki gece 1 saatten uzun süren program boyunca adı bile geçmeyen İpekçi’nin Ağca tarafından öldürüldüğünü de, ancak programın ne kadar başarılı olduğunu anlatan haberinde “hatırlamış oldu.” 

Memi sinirlendi
Programı hazırlayan ve sunan Rıdvan Memi ise röportaj öncesinde Milliyet’in sorusu üzerine, röportajın 14 yıldır Ağca ile ilgili yapılan ilk görüşme olduğunu söyledi.

Memi, röportaj ile ilgili “Hiç olumsuz eleştiri aldınız mı ya da TRT’yi zor durumda bırakacağınızı düşündünüz mü?” sorusuna ise tepki gösterdi. Memi, “Haber amaçlı soru sorduğunuzu bana niye söylemediniz? Bundan sonra böyle yapın. Bu da benden size gazetecilik tavsiyesi olsun” dedi. Israrlı sorular üzerine program sonrasında açıklama yapacağını belirten Memi, bu sözüne karşılık programın ardından bir açıklama yapmadı.

MİLLİYET