Gündem
04 Ara 2014 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Milliyet; Dijital dünyanın kurallarını değiştiriyor…

Bu yıl 15’incisini gerçekleştirilen Pazarlama Zirvesi, 3-4 Aralık tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, “Change The Game” temasıyla düzenlendi.

Milliyet ve Vatan’ın sponsor olduğu Pazarlama Zirvesi’nde, Demirören Medya Reklam Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Savaş Yılmazer  konuşmacı olarak yer aldı. Yılmazer yaptığı konuşmada; Milliyet.com.tr olarak bir ilke imza attıklarını ve medya satın alma kurallarını değiştirdiklerini belirterek bunu nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı.

Pazarlama Zirvesi, kuralları yıkarak geleceği kendi vizyonlarına göre şekillendiren, dünyanın en iyi düşünürlerini ve girişimcilerini markalardan inovasyona, pazarlamadan insanlara, farklı alanlardaki değişim dünyasını keşfetmek üzere bir araya getirdi. Milliyet ve Vatan’ın da sponsorları arasında olduğu zirve bu yıl da kapsamlı bir içerikle yapıldı

Pazarlama Zirvesi’nde Demirören Medya, Reklam Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi  Savaş Yılmazer de konuşmacı olarak yer aldı. Türk basınında birçok ilke imza atan Milliyet’in köklü yapısı kadar yenilikçi anlayışıyla da nasıl öne çıktığını açıklayan bir sunum yapan Yılmazer, Milliyet.com.tr’yi lider yapan ve rakiplerinden ayıran özellikleri anlattı. Her gün 3 milyon kişinin ziyaret ettiği, 57 milyon sayfanın görüntülendiği Milliyet Türkiye’de lider, Avrupa’da üçüncü durumda.

Yılmazer, kullanıcıların alışkanlıklarına dair verilerin toplanmasına ve bunun kullanılmasına dair neler yaptıklarını şöyle anlattı: “Dijital medyanın kullanımında son yıllarda çok büyük bir artış var. Bugün dünyada bulunan verilerin %90’ı son 2 sene içinde üretildi. Peki biz bu büyük veriyi nasıl toplayacağız? Nasıl ayrıştıracağız ve kullanıcıların yararı için aktif hale getireceğiz? Milliyet olarak bir ilke imza attık ve  Türkiye’de ilk kez bir veri yönetimi platformu ile işbirliği içine girdik. Dünyanın en büyük ve en deneyimli veri yönetimi platformu olan Lotame işbirliğimiz sayesinde, reklam verenlerin kampanyalarına en uygun hedef kitlelerine ulaşabiliyor, reklam bütçelerini ve zamanlarını en verimli şekilde yönetmelerine katkı sağlıyoruz.

Dünya artık veri yönetiminin önemini idrak etti ve reklamcılıkta da bunu aktif olarak kullanıyor. Milliyet olarak Türkiye’de bunu fark eden ve hayata geçiren ilk dijital yayıncı biziz.”Ayrıca konferans alanında yer alan Milliyet standı da katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Standı ziyaret eden katılımcılar, Milliyet.’in dijital dünyada gerçekleştirdiği yenilikleri deneyimleme şansı yakaladı. Ziyaretçiler, stand alanındaki sürpriz etkinliklere katılarak eğlence dolu anlar yaşadı.