Gündem
09 Haz 2011 20:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:26

MHP'DEN RADİKAL'İN MANŞETİNE YALANLAMA

Radikal Gazetesi'nin manşetten verdiği 'İki yeni kaset alarmı' haberine, MHP'nin avukatından yalanlama geldi.

MHP’nin avukatı Hamit Kocabey, ’’partili Yüksel Aydın’ın evinin arandığı, gizli kamera çekim malzemesi bulunduğu ve kasetlere el konulduğu’’ yönündeki haberi yalanladı.

’’Gizli kaset işi kesin olarak MHP’lilerin işi değildir’’ diyen avukat Kocabay, parti genel merkezi önünde konuştu.

Kocabey, yapılan haberler üzerine resmi belgeleri inceleme gereği duyduklarını söyledi.

Yaptıkları inceleme sonucunda, İstanbul’da özel yetkili savcılığın talimatıyla yapılan arama tutanakları ve bunun dışındaki bütün bilgileri toplayarak Ankara’ya getirdiklerini anlatan Kocabey, şunları kaydetti:

’’Bu belgeler incelendiğinde, Yüksel Aydın’ın evinde ve işyerinde yapılan aramalarda hiçbir suç unsuruna rastlanılmadığı görülüyor. Hiçbir gizli çekim, kamera malzemesi bulunmamıştır. Sadece 2007 yılında promosyon olarak verilmiş bir kalem kamera bulunmuştur. Bu boş ve hiç kullanılmamış bir kameradır.

"HİÇBİR SUÇ UNSURU YOK"
Yüksel Aydın’ın boş kalem kamerası ve bilgisayarları götürülmüştür. 4 tane bilgisayarında hiçbir suç unsuru bulunmamış. Kayıtlar incelenmiş, kamerada da hiçbir şey yok. Çocuğuna ait bir bilgisayarın da işlemleri devam ediyor. Yarın, büyük bir ihtimalle bütün bunların hepsi iade edilecek. Hiçbir suç unsuru olmadığı da ortaya çıkacaktır.

Dolayısıyla yapılan haberlerin gerçekle hiçbir alakası yoktur. Yapılan haberlerin gerçek nedeni, seçimlerden önce yapılan kaset operasyonunda mağdur duruma düşen MHP’yle ilgili, ’Ülkücüler bunu yaptı. MHP’liler bunu yaptı’ deyip, kamuoyunu etkilemektir.’’

"ORGANİZE BİR ÇETE"
’’Gizli kaset işi kesin olarak MHP’lilerin işi değildir’’ diyen Kocabey, şöyle konuştu:

’’Bu, organize bir çetenin işidir. MHP yöneticilerine yönelik yapılan çekim profesyonelce hazırlanan bir sistemdir. Hem kamera çekimleri hem kayıtları için özellikle telefon dinleme imkan ve kabiliyetine sahip düzeneklerin olması lazım. Bir kalem kamerayla bunlar yapılmaz. Bunlar tamamen haberleri çarpıtmaya ve bilgi kirliliğini yaymaya yönelik faaliyetlerdir.’’

Kocabey, Yüksel Aydın’ın, kalem kamerasına ve evindeki bilgisayarına el konulmasına ilişkin mühürlü torba açma tutanağını da gazetecilere gösterdi.