Politika
24 Oca 2023 22:43 Son Güncelleme: 24 Oca 2023 22:58

MHP Sinan Ateş’i soran muhabiri hedef aldı: 'Ajan provokatör' edasıyla hareket etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soru yönelten Amerika'nın Sesi / VOA muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na, "hadi bak işine" tepkisini göstermesiyle ilgili olarak, "Ajan provokatör edasıyla hareket eden şahsın tutumu, basın meslek ilkeleri ve ahlakıyla bağdaşamaz. Bu şahsın yaptığı da gazetecilik değildir" dedi.

Bahçeli’ye, partisinin grup toplantısının ardından Yazıcıoğlu, Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Sinan Ateş hakkında bir soru sormak istedi. MHP lideri, gazetecinin bu sorusuna, “hadi işine bak” yanıtını verdi. Bu sırada Bahçeli’nin etrafında yer alan kişiler, Yazıcıoğlu'nu engelleyerek, itti.

"MHP VE TÜRKİYE HAZIMSIZLIĞI"

 Konuyla ilgili MHP'den ilk açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Sayın Genel Başkanımızın grup toplantımızın sonrasında, kendilerine soru sorma bahanesi ile gazeteci kimliğinden öte 'ajan provokatör' edasıyla hareket eden şahsın tutumu basın meslek ilkeleri ve ahlakıyla bağdaşamaz. Bu şahsın yaptığı da gazetecilik değildir. Aynı şahsın, Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle olan bağının yanı sıra yabancı bir basın kuruluşu olan ve ABD’nin propaganda araçlarının başında gelen VOA’daki, 'sürekli' görevi, asıl niyetini açık etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, partimizi takip eden saygıdeğer muhabir arkadaşlarımızla samimice güne ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken bunu sabote eden malum ve meşum şahıs, mensubu bulunduğu çevrelerin Türkiye ve MHP hazımsızlığını göstermekten başka bir şey yapmamıştır."