Gündem
10 Mayıs 2023 18:47 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2023 19:08

MHP lideri Bahçeli Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

Trabzon'da seçmene seslenen MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu için "Bölücü terör örgütünün ve zalimlerin ortak cumhurbaşkanı adayıdır" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devle Bahçeli, Trabzon'da "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" temalı açık hava toplantısında seçmene hitap etti.

Konuşmasının ilk bölümünde 14 Mayıs seçimlerinin önemine işaret eden Bahçeli seçmene oy kullanma çağrısında bulundu, devamında muhalefeti hedef aldı.

"TRABZON'UN YÜZ KARASI"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Bahçeli, Erzurum'da yaşanan taşlı saldırı için, "Erzurum’a gidip korsan miting düzenlemeye kalkan, sonra Erzurum’a taşıdığı bölücü provokatörlerin taşkınlıklarıyla istenmeyen görüntülere neden olan malum belediye başkanı Trabzon’un yüz karasıdır" ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti: "İstanbul büyükşehir belediye başkanının meydan meydan dolaşıp fitne ve nifak saçması, görevini ihmal ederek şehrine ihabet ederek ağır kusurlu siyasi faaliyetlerde bulunması kesinlikle sakıncalıdır, sancılıdır, mahsurludur, yanlış üstüne yanlıştır." dedi.

Sözlerinin devamında CHP Genel Başkanı ve Millet İttfakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Bahçeli, "Kılıçdaroğlu bölücü terör örgütünün ve zalimlerin ortak cumhurbaşkanı adayıdır" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin zillete mahkum olmasını hayal edenlerin, Türkiye'nin önünün kesilmesini hayal edenlerin gözü Türkiye üzerinde olacaktır. Peki siz de 14 Mayıs'a hazır mısınız? 14 Mayıs'ta sandığa koşa koşa gidecek misiniz? Bir oyunuzu Milliyetçi Hareket Partisi'ne bir oyunuzu da Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verecek misiniz? Milletvekili adaylarımızı Meclis'e gönderecek miyiz?

1461'den beri Türk yurdu olan Trabzon'un her taşı yakuttur. Özü de sözü de bir olan Trabzonlu kardeşim gelecek sizin elinizde. 14 Mayıs'ta Türkiye'nin 100'üncü yılına ilk adımı atmak sizlerin iradesinde. Anayasa'nın 2. Maddesinde ifade edildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir hukuk devletidir.

Batı 14 Mayıs seçimleri öncesi aleni şekilde zillet ittifakından yana tarafını koymuştur. Türkiye’nin iç siyasi gündemine karışmak demokrasi namusunu lekelemeye çalışmak gayri ahlaki ve gayrimeşru bir tavırdır. Hiç kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz. İktidarın ruhsatı ne ABD’den ne İngiltere’den ne Almanya’da alınabilecektir. Bunun ilafına hareket edip Batı’nın desteğini almak için yanıp tutuşanlar Türkiye düşmanlarının kirli çıkarlarına hizmetkarlık vaadinde bulunanlar kesinkes emperyaizme beşinci kol faaliyetine heveslenen köksüzler ve tabansızlardır. TC’nin cumhurbaşkanını hedef alarak ‘gitmeli’ manşetini atan bir dergi, aziz Türk milletimin nezdinde yok hükmündedir. Bunlar kendilerini ne sanıyor. Türk milletinin iradesine ambargo koyacaklarını nasıl düşünüyorlar!

Türkiye’ye ayar verilemez, Türkiye kafakola alınacak bir ülke olamaz. İç barış ve huzur ortamımızı bozmaz, 14 Mayıs seçimlerini sabote etmek amacıyla maşalar devrede, ajan provokatörler sahnededir. "