Gündem
30 Kas 2010 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

MGC'NİN BASIN VE MUHABİR YETİŞTİRME KURSU SONA ERDİ!

MGC'nin açtığı 'Gazete, TV, Radyo Yazılı Basın Muhabir Yetiştirme kursu' sona erdi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin (MGC) İş ve İşçi Bulma Kurumu Malatya Şubesi ile ortaklaşa açtığı ’Gazete, TV, Radyo Yazılı Basın Muhabir Yetiştirme kursu’ sona erdi.

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada, 17 Ağustos 2010 tarihinde başlayan 25 Kasım’da sona eren muhabir yetiştirme kursuna katılan 15 kursiyerin aldıkları eğitimin sonunda sınava tabi tutulduğu, başarılı olanlara aralık ayında düzenlenecek olan ’Gazetecileri Cemiyeti Gecesi’nde sertifikalarının verileceği belirtildi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Gazeteci Yetiştirme Kursu Projesi Koordinatörü Vahap Güner de yaptığı açıklamada, yerel basın kuruluşlarının ihtiyaçlarına cevap verecek eleman yetiştirmeyi amaçlayan projenin, Türkiye’deki Gazeteciler Cemiyetleri arasında bir ilk olduğunu ifade etti.

Güner, ’Malatya Gazeteciler Cemiyeti Türkiye?deki Gazeteciler Cemiyet ve dernekler arasında bir ilki başarmıştır. Bu projeyi cemiyetimizden isteyen Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, projemizin diğer illerdeki cemiyetler tarafından örnek alınması için öneride bulunmayı kararlaştırmıştır. Ayrıca 20’ye yakın cemiyet başkanı bizleri arayarak proje konusunda bilgi istemiştir. Malatya’da başlayan bu proje meslek kuruluşlarımız tarafından yakın zamanda tüm diğer illerde de uygulamaya geçilecektir. Proje gereği kursiyerlerden 8’i bsın kuruluşlarımızda istihdam edilecektir’ dedi.