Politika
07 Oca 2023 12:30 Son Güncelleme: 07 Oca 2023 12:30

MetroPOLL’den dikkat çeken Erdoğan anketi! Her 10 kişiden 6’sı…

MetroPOLL araştırma şirketi, ‘Erdoğan sizce Esad’la görüşmeli mi?’ şeklinde bir araştırma gerçekleştirdi. Buna göre Erdoğan’ın Beşar Esad’la görüşmesini isteyenlerin oranı yüzde 59…

Suriye savaşının başladığı 2011’den bugüne Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimine karşı muhalif gruplara destek veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda Esad’la görüşmek istediğine ilişkin mesajlar vermeye başlamıştı.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, Türkiye-Suriye ilişkileri hakkında konuşan Erdoğan, "Rusya-Türkiye-Suriye olarak savunma bakanlarımızın bir araya gelişleriyle bir süreç başlattık. Dışişleri bakanlarımızı üçlü olarak bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgedeki sükuneti sağlamak, bölgede barışı egemen kılmak" demişti.

MetroPOLL araştırma şirketi, 13-18 Aralık’ta ‘Erdoğan sizce Esad’la görüşmeli mi?’ sorusuna ilişkin bir anket düzenledi. Şirketin yöneticisi Özer Sencar, anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Sencar'ın paylaşımındaki anket sonuçları şu şekilde:

Evet: Yüzde 59

Hayır: Yüzde 28,9

Fikrim yok/Cevap yok: Yüzde 12,1