Magazin
01 Eyl 2013 14:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

METİN ŞENTÜRK YENİ BİR REKOR PEŞİNDE!

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Dünya Engelliler Birliği (DEB) ve Dünya Engeliler Vakfı (DEV) Başkanı da olan görme engelli sanatçı Metin Şentürk, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hazırladığı projeyle "Dünyanın en kalabalık senfoni orkestrasını yöneten görme engelli sanatçı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.  
 
Daha önce ''Dünya görme engelliler sürat rekoru"nu kırarak, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Şentürk, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında kalabalık bir senfoni orkestrasını yöneterek dünya rekorunu kırmak için hazırladığı projeyi anlatmak amacıyla geldiği Eskişehir'de, projeyi Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansına sunduklarını söyledi.
 
Projenin Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'e yakışacağını ifade eden Şentürk, şöyle konuştu:
 
"Engellerimiz için burada düşündüğümüz proje, 2013 Türk Dünyası Başkenti Eskişehir'e yakışır. Türk dünyası içindeki bu anlam da kültür dayanışmasını artırır. Dünyanın dikkatini Türkiye'nin engelliler konusundaki hassasiyetine çeker. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı (TDKB) Genel Sekreteri Hüseyin Kocabıyık'ın hassasiyetine ve konuya olan ilgisine teşekkür ediyorum. Ülkemde çok güzel yerlere geldim ve çok güzel şeyler kazandım. Yaptığımız işlerde ülkemizin imajına, bu konudaki algısına, devletimizin, hükümetimizin bu konudaki desteğine hep dikkati çektik. İnşallah projelerimiz kabul görürse, şartlar oluşursa yine dünyada bir ilki Eskişehir'de gerçekleştirmiş olacağız."
 
- Yaklaşık 200 kişilik orkestrayı 2 saat yönetecek
 
Kocabıyık ise Şentürk'ün öncelikle bir şeyin hayalini kurduğunu daha sonra onun peşinden koşup gerçekleştirdiğini vurguladı.
 
Şentürk'ün Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında proje getirdiğini anlatan Kocabıyık, şöyle devam etti:
 
"Yaklaşık 200 kişilik bir senfoni orkestrasını 2 saat boyunca yönetecek. Bu gerçekten Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek bir etkinlik. Engeliler toplumun önündeki engel değil, toplumun medeniyet seviyesinin göstergesini oluşturuyor. Engelliler ne kadar rahat ve huzur içerisinde yaşıyorsa orası o kadar gelişmiş bir toplum haline geliyor."
 
Kocabıyık, Şentürk'ün başka bir projesinin daha  olduğunu, Eskişehir'de 1. Avrasya Engeliler Kurultayı'nı yapıp Türk Dünyası engellileri arasında da iş birliğini, dayanışmayı, kültür alışverişini, sorunların çözümüne dönük yeni yaklaşımları da geliştirmeyi istediğini sözlerine ekledi.