Gündem
10 Oca 2013 16:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

METİN KAÇAN SON RÖPORTAJINI HANGİ GAZETEYE VERDİ?

Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan'ın ölümünden önceki son röportajını bir gazetenin kitap ekine verdiği ortaya çıktı.

Önceki gün intihar eden Ağır Roman’ın yazarı Metin Kaçan’ın ölümünden önceki son söyleşisi yarın Aydınlık gazetesinin Kitap ekinde yayımlanıyor.
 
Aydınlık gazetesi bugün 1. sayfadan yarın yayımlanacak röportajın duyurusunu yaptı.
 
Elif Şahin Hamidi’nin yaptığı ve “Giderek birbirlerinden uzaklaşan insanlar” başlıklı söyleşide “Yakın gelecekteki yeni planlarınız neler; yeni bir kitap, yeni bir senaryo söz konusu mu?” sorusuna şöyle yanıt veriyor Kaçan: “Yeni proje olarak şu an, Yelda Kelly ile birlikte üzerinde çalıştığımız uluslararası Ağır Roman müzikali gündemde. Açılışında yüksek ihtimal Emma Shapplin olacak. Ve diğer yabancı ve yerli birçok sahne sanatçısı yer alacak. Diğer taraftan Burak Sesürgen, Dilek Dilber, Fahrettin Dal ile birlikte senaryo çalışmalarını yaptığımız ’Fındık Sekiz’ adlı kitabımın film olarak uyarlanması için çalışmalarım sürmekte”.


 
"İNSANLAR BİLİNÇLİ OLARAK ÇARESİZ OLMAYI SEÇİYOR"
 
Kaçan, söyleşide günümüz insanı için şu tespitlerde bulunuyor:
 
“Ben artık insanların bilinçli olarak çaresiz olmayı seçtiklerini düşünüyorum. İnsanlar
şimdilerde kapitalizmin bilinçli köleleri haline geldiler. Alışveriş merkezleri, her köşe başında kentsel dönüşüm rantları, susmak bilmeyen cep telefonları, sosyal paylaşım siteleri, giderek birbirlerinden uzaklaşan insanlar…”
 
Aydınlık Kitap Yazıişleri Müdürü Damla Yazıcı, söyleşi için şu yorumu yapıyor: "Belki de Metin Kaçan’ın ruh halini yansıtan cümleler bunlar. Yazarın ölüm haberi üzdüğü kadar düşündürttü de bizi. Umarız kendisine yönelttiğimiz sorulara verdiği yanıtlar O’nu anlamakta faydalı olur. Metin Kaçan’ı bir kez daha saygıyla anıyoruz".