Gündem
21 Haz 2023 20:23 Son Güncelleme: 21 Haz 2023 22:55

Meteoroloji ve AFAD'dan 13 ile sağanak uyarısı

Bu sene ne bahar ne de yaz zamanında geldi. Haziran ayının son haftasına gelinmesine rağmen yağmurlar devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD bazı illere uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Ordu'da çok kuvvetli ve şiddetli sağanak beklendiği açıklandı.

Ordu'da dün gece saatlerinde başlayan sağanak, bugün öğlen saatlerinin ardından yerini güneşli havaya bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu ilinde 22 Haziran Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

AFAD tarafından yapılan uyarıda ise, "Meteorolojiye göre yarın Ordu'da çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu, heyelan ve kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olunması gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

Samsun, Rize, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum'da da yağışlar bekleniyor.

Meteorolojiden bir uyarı da deprem kentlerine geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerine kadar Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimleri, Kahramanmaraş'ın kuzey ve batısı, Elazığ ve Malatya'nın batısı ile Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sağanak sebebiyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

NEVŞEHİR VE AKSARAY'DA KONTROLLÜ ULAŞIM

Nevşehir'de öğle saatlerinde kent genelinde başlayan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kaymaklı beldesi yakınlarındaki tepelik alanlardan gelen sel suları nedeniyle Nevşehir- Niğde yolunda ulaşım bir süre trafiğe kapandı. Kapalı yol, Karayolları ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması ile yeniden ulaşıma açıldı. Ulaşım burada kontrollü olarak sağlanırken, Nevşehir- Aksaray yolu üzerinde de Acıgöl ilçesine bağlı Karacaören köyü yakınlarında sel suları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Yol, bir süre trafiğe kapatıldı. Yine Karayolları ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması ile yol, tekrar ulaşıma açıldı. Trafik geçişlerine kontrollü olarak izin veriliyor. Bölgelerde bulunan polis ve jandarma ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

ANKARA'DA İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Başkentte öğle saatlerinden itibaren sağanak etkili oldu. Çankaya, Altındağ, Mamak ve Keçiören ilçelerinde sağanak nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda su birikintileri oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı. Sürücüler, suyla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri biriken suyu tahliye etmeye çalıştı. Sağanak nedeniyle Altındağ ilçesindeki Sarıgül Sokak'ta bulunan iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar iş yerlerindeki suyu kovalarla tahliye etti.

Mobilya dükkanının deposunu su basan İbrahim Karakaya, 100 bin liralık masrafının olduğunu belirterek, "Birden yağmur bastırdı. İçeride çay içiyorduk, dışarı çıkınca bir baktık her yer sel. Yardım bekliyoruz. Buralara bir çare bulmalılar. Hayatımda ilk defa böyle bir yağmur gördüm. Kendi kendimizi zor idare ediyoruz. Dükkanın içine yaklaşık yarım metre su girdi. Buraları bir an evvel temizleyip işimize bakmalıyız. Ama ortada bir felaket var. Atölyemde 100 bin liralık bir masrafım var" dedi.

Musa Kaplan da her yağışta dükkanını su bastığını ve sürekli sorun yaşadıklarını belirterek, "Zararımız çok fazla. Şikayet ediyoruz dikkate almıyorlar. Burası mobilya imalathanesi, vergimizi ödüyoruz; ama her yağmurda bu sorunu yaşıyoruz" diye konuştu.