Gündem
14 Ağu 2011 16:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

MESLEKTEN MEN EDİLEN GAZETECİYE MESLEKTAŞ DESTEĞİ!

Yazdığı bir haber nedeniyle 375 gün meslekten men edilen gazeteci Havva Karakaya'ya gazeteci meslektaşlarından ziyaret.

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Sözcüsü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Ahmet Abakay, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan İpekçi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar, yazdığı bir haber nedeniyle 375 gün meslekten men edilen gazeteci Havva Karakaya’yı ziyaret etti.
AKP’li Kırşehir Belediyesi hakkında yazdığı haberler nedeniyle 375 gün meslekten men edilen Kırşehir Postası Gazetesi Sahibi ve Yazıişleri Müdürü Havva Karakaya’ya gazeteci örgütleri ve meslektaşları destek verdi.

GÖP Dönem Sözcüsü Ahmet Abakay, TGS Başkanı Ercan İpekçi ve TGC Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar, süreç hakkında Karakaya’dan bilgi alarak desteklerini iletti. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan GÖP Dönem Sözcüsü Abakay, Karakaya’ya verilen cezayı kesinlikle kabul edemeyeceklerini belirterek, "Türkiye’de böyle zorlama bir karar olmaz. Bu Türkiye’de bir ilk. Bu gazeteciler üzerinden büyük bir terör olabilir. Türkiye de böyle bir kararı kabul etmeyeceğiz" dedi.

TGS Başkanı Ahmet İpekçi ise "Gazetecilere yönelik cezalar on binlere ulaştı. Bunun yanında ceza alan sayılarını bilmediğimiz yerel gazeteler var. Havva Hanım’a destek için buradayız. Bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız" diye konuştu. TGC Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar da "Bu bir ilk. Gazeteciliği izne bağlayan bir karar. Demokrasi olan ülkelerde böyle bir karar olmaması gerekir" dedi.

Cumhuriyet’e konuşan gazeteci Karakaya ise meslek örgütlerinin ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Burada birçok insan yaşanan olayın ardında korkarak geri adım attı. Mali baskı yaşıyorum ve yalnızlaştırılmak istendim. Meslek örgütlerinin ziyareti beni çok mutlu etti, onurlandırdı. Bu karara sadece benim için değil gazeteci olan herkesin meslek onuru için karşı çıkmasını istiyorum. Bu Sayın Başbakan’ın deyimiyle ’ucube’ bir karardır. Herkesten destek bekliyorum. Kimsenin kalemimizi elimizden almasına izin vermeyelim" dedi.