Gündem
17 Şub 2024 09:13 Son Güncelleme: 17 Şub 2024 11:35

Meşaleyle geldi ama… CHP Esenyurt adayı bir gündür kayıp!

CHP’nin Esenyurt adayı Ali Gökmen’in dün adaylıktan çekileceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin her ne kadar ‘Ali Gökmen çekilmedi’ açıklaması yapsa da MedyaRadar, Gökmen’in adaylıktan geri çekilme iddialarının perde arkasında yaşanılanları açıklıyor.

Esenyurt’ta hizmette tam yol ileri’ sloganıyla adaylığını açıklayan ve meşalelerle seçim çalışmasına start veren Ali Gökmen’in adaylıktan geri çekilme haberi büyük ses getirdi. Dün gün boyunca bir paylaşım yapmayan ve seçim çalışmalarını iptal eden Gökmen’e kimse ulaşamadı. Telefonlara yanıt vermeyen Gökmen, bir süre sonra telefonunu tamamen kapattı.

İLÇE BAŞKANI: GÖKMEN ÇEKİLMEDİ

Tam bu sırada CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin’den bir açıklama geldi. Ergin, ‘Değerli örgütümüz bir takım niyetlerce aday ismi açıklandıktan bu tarafa arkadaşımızın, sağda solda durmadan bazı paylaşımlar yapılıyor vay değişecek vay adaylıktan çekildi, bunların hepsi şu saniyeye kadar gerçeği olmayan asparagas haberlerledir böyle bir yönde hareket olursa bilgi vereceğiz, her şeye rağmen adayımız bir zorlama ile karşı karşıya gelirse sadece bu olay adayımıza yansımaz Erozyonun 100 ölçümü büyük olur ama şu an için böyle bir durum yok hepinizi saygıyla selamlıyorum’ diyerek Ali Gökmen’in adaylıktan çekilmediğini açıkladı.

TEKİN’İ MYK İSTEDİ PM ONAYLAMADI!

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk, Gökmen’in adaylıktan çekilme iddialarının arka planında yaşanılanları açıklıyor. CHP’de MYK ve PM, 12 Şubat Pazartesi günü adayların belirlenmesi için toplandı. Belirlenecek yerlerden biri de Esenyurt’tu. Ardahan ve Kars nüfusunun yoğun olduğu bu ilçe için MYK’dan Gürsel Tekin ismi çıktı. PM’de özellikle Erdoğan Toprak’a yakın isimler Tekin’in adaylığına karşı çıkarak daha önce ilçe başkanlığı yapmış Ali Gökmen’i oylamaya sundu.

GÖKMEN BİLE BİLE Mİ KABUL ETTİ?

Gecenin ilerleyen saatlerinde ‘Esenyurt’ta hizmette tam yol ileri’ sloganıyla sosyal medya hesabından adaylığını açıklayan Ali Gökmen’in ‘DEM Partisi ile ittifak görüşmelerimiz sürüyor. Onlar başka isim de ısrar ederse geri çekilir misin?’ şartlı adaylık teklifini kabul ettiği iddia edildi. CHP'nin Esenyurt’ta ittifak görüşmeleri yaptığı DEM Eş Başkanı Partili Tuncer Bakırhan’ın, ‘Hemşerilerime söz verdim. Karslı bir adayla yola çıkacağız’ restiyle karşılaşan CHP yönetimi, dün Ali Gökmen’i il binasına çağırdı. Seçim çalışmalarını iptal eden Gökmen, il binasına gitti. Gökmen’in adaylıktan çekildiği kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Bu sırada telefonunu kapatan Gökmen adeta sırra kadem bastı. Hem DEM Partisi hem de CHP Esenyurt’ta Avukat İsmail Topkaya isminde anlaştılar.