Gündem
04 Eki 2023 16:02 Son Güncelleme: 04 Eki 2023 16:49

Merdan Yanardağ için istenen ceza belli oldu!

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ hakim karşısına çıktı. Duruşmada savcı, Yanardağ için 7,5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın 'terör örgütü propagandası' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması  Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülüyor. 

Yanardağ, savunmasında suçlamaları reddetti. 

Yanardağ'ın 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, Yanardağ'ın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 7 buçuk yıla kadar hapis ile cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep edildi.

NE SÖYLEMİŞTİ?

TELE1 Yayın Yönetmeni Yanardağ canlı yayında terörist başı Abdullah Öcalan için "uygulanan tecritin hukukta bir yeri yok" ifadelerini kullanmıştı. 

Terörist başını adeta öven ifadeler kullanan Yanardağ, "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" demişti. 

Yanardağ'ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

Yanardağ tepki çeken açıklamasında şunları söyledi: " İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz."