Politika
25 Eki 2022 12:50 Son Güncelleme: 25 Eki 2022 12:51

Memleket Partisi’nden ‘2. Tur’ açıklaması! ‘Farklı bir aday kalırsa…’

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan, "Biz Memleket Partisi olarak Cumhurbaşkanı adayımızın ikinci tura kalmasını hedefliyoruz. Ama olur da farklı bir aday ikinci tura kalırsa o zaman üyelerimizin önüne yine sandık koyarak hangi adayı destekleyeceğimize ilişkin eğilim yoklaması yapacağız" dedi.

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan, partisinin, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik hazırlıklarını değerlendirdi.

Memleket Partisinin, 65 ilde ve 400’ün üstünde ilçede örgütlü olduğunu belirten Sayan, “Bu illerin 46’sında il kongrelerini tamamladık. Seçim yeterliliğimiz var. Çankırı Dodurga Belediye seçimlerine de girdik. Şimdi 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz” diye konuştu.

"YSK'DAN ALINAN SEÇMEN BİLGİLERİ MUTLAKA KONTROL EDİLMELİ"

İpek Özkal Sayan, önceliklerinin, çok önemsedikleri sandık ve seçim güvenliğini sağlamak olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“2023 seçimlerinde yaklaşık 60 milyon seçmen oy kullanacak. 200 bin sandık olacak. Bu sandıklara 400 bin gözlemci gerekiyor. Bununla birlikte ülkemizde sayısını tam olarak bilmediğimiz, vatandaşlık verilen sığınmacılar var. Bu sebeple YSK’den alınan seçmen bilgileri de mutlaka kontrol edilmeli. O yüzden hem sandık hem de seçim güvenliğini sağlamak için tüm muhalefet partilerine çağrı yapıyoruz, gelin seçim ve sandık güvenliği konusunda ittifak yapalım, sandıkları birlikte koruyalım, seçmen bilgilerini birlikte kontrol edelim.”

Partilerinin cumhurbaşkanı adayına ilişkin de açıklamada bulanan İpek Özkal Sayan, “Tüzüğümüze göre üyelerimizin önüne sandık koyarak Cumhurbaşkanı adayı için eğilim yoklaması yapacağız. Şu anki Cumhurbaşkanı aday adayımız Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce.” dedi.

"EĞİLİM YOKLAMASI YAPACAĞIZ"

Parti tüzüğüne göre varsa farklı bir aday adayı da çıkabileceğini, bunun oylanabileceğini anlatan Sayan, şunları söyledi:

“Sandıktan çıkacak sonuca göre Cumhurbaşkanı adayımızı ilan edeceğiz. Biz Memleket Partisi olarak Cumhurbaşkanı adayımızın ikinci tura kalmasını hedefliyoruz. Ama olur da farklı bir aday ikinci tura kalırsa o zaman üyelerimizin önüne yine sandık koyarak hangi adayı destekleyeceğimize ilişkin eğilim yoklaması yapacağız.”

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan, ittifak konusunda da “Farklı partilerle Türkiye’nin sorunları ve çözüm önerileri üzerine Genel Başkanlar düzeyinde görüşmeler yapılıyor. Bununla birlikte henüz bir ittifak yapmadık. ‘Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket’ diyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.