Gündem
15 Şub 2013 13:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

MEHTAP AR CANLI YAYINDA HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI!

Ünlü söz yazarının kızı Mehtap Ar, albümü ve annesi Aysel Gürel'i canlı yayında ağlayarak anlattı.

Tarkan’dan Sezen Aksu’ya, Ajda Pekkan’dan Nilüfer’e ünlü sanatçıların Aysel Gürel şarkılarını seslendirdiği ‘Ayselim’ albümü için ilk kez A Haber’de Selin Ongun’un sunduğu ‘Bi Sormak Lazım’ programına konuk olan Mehtap Ar, albümü ve annesi Aysel Gürel’i anlattı.

8 Mart’ta dinleyicilerle buluşacak olan albümü için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Ar, “Annemin 70 bin şarkısının yanı sıra hayata geçmemiş, sandıkta saklı kalan 20 bin şarkısı daha var. Talep olursa onları paylaşmak isteriz. Kimseden talep yok henüz. Ablam onları arşivledi. Tarkan son albümünde o şarkıları okuyacağını söyledi” dedi.

“TAM RAHAT EDECEKTİK, ANNEMİ KAYBETTİK”
17 Şubat’ta 5. ölüm yıldönümünde annesi Aysel Gürel’i sevdikleriyle ve onu sevenlerle anacaklarını hatırlatan Mehtap Ar, annesinin son saniyelerini gözyaşları içinde şöyle anlattı: “Son anlarında ben yanındaydım. Öpücüklerle ve gülümseyerek yolcu ettik. Nabız iniyordu, ablam yetişemiyordu, kar vardı. Gözünü açtı, ‘Ablam da yanımda, iyi yolculuklar… Bize öğrettiğin gibi yolunda devam edeceğiz’ dedim. Bir gün isyan etmedi yaşama. Biz bildik bileli ablamla çalıştık. Tam rahat edecektik annemin altından sandalye çekildi. Ablama ‘Niye çalıştık, hani rahat edecektik? Annem gidiyor’ dedim. Ablam Müjde Ar, ‘Para sağlık için önemli, şükürler olsun Allah’a, annemizi rahat şekilde yolcu ettik’ dedi. Hastalığını konuşmak istemedi bizimle. Biz de konuşmadık. Hep içimde ukde kaldı. Keşke konuşsaydık. Yine de başı dik gitti. Hep bizi koruma kollama dürtüsü vardı. Biz de her şeyden korkar olduk. Aysel Gürel’in kızı olduğum için çok şanslıyım.”

“ ’DELİ KADIN’ DEDİRTEREK KENDİMİ DİNLETTİM” 
Annesinin çok özgür bir kadın olduğunu belirten Ar, kendisinin o kadar özgür olmadığını söyledi. Bir gün tarzıyla ilgili Aysel Gürel’e soru sorduğunu açıklayan Ar şöyle konuştu: , “Bu benim kostümüm’ dedi, ‘Saçımı topuz yapıp, entel gözlüklerimi taksaydım kimse beni dinlemezdi. ‘Aaa deli, çılgın kadın’ dedirterek ben laflarımı dinlettim. Ben Türkiye’deki kadının bilinçaltıyım” demişti bana.

“AYSEL GÜREL ÇÖPE JİLET ATILMASINA KIZARDI”
Annesi Aysel Gürel’in çevresine ve insanlara karşı çok duyarlı olduğunu belirten Mehtap Ar, annesinin çöpleri karıştırdığını söyledi. Ar, sözlerini şöyle noktaladı: “Annem çöplerden jilet arardı ki çevresindeki herkese ‘Çöpe jilet atmayın, ekmek arayan biri varsa ellerini keser” mesajını verirdi.