Medya
15 Nis 2011 09:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

MEHMET YILMAZ TÜRBANLI AKTİVİSTLERE NE TAVSİYE ETTİ?

Türbanlı aktivistler ile İslamcı yazarlar arasındaki polemiğe de bu vesileyle bir kaç söz söylemek istiyorum:

Başınızı değilse de gözünüzü açın!

AKP’nin bu seçimde türbanlı milletvekili adayını seçilebilecek bir yere koymaması “Başörtülü yoksa oy da yok” kampanyasını yürütenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Başbakan da kampanyayı “densizlik” diye nitelendirince türbanlı aktivistlerin morallerinin bozulduğu anlaşılıyor.

Başbakan Erdoğan’ın türbanlı milletvekili konusunda samimi olduğunu düşünüyorum. Yani günün birinde bir ya da iki tane türbanlı milletvekilini TBMM’de görebiliriz ama önce Başbakan’ın başka amaçları gerçekleşmeli: Anayasa değişmeli, başkanlık sistemi gelmeli vs.

Türbanlı aktivistler ile İslamcı yazarlar arasındaki polemiğe de bu vesileyle bir kaç söz söylemek istiyorum: İslamcı ideolojide kadının yeri siz değerli türbanlı aktivistlerin zannettiği gibi erkeğin yanı değil!

Onların sizin için düşündüğü rol evinizde oturup, çocuk büyütmeniz, yemek pişirmeniz, kocanızın çoraplarını yamamanız! Bütün bunları yaparken canınız sokağa çıkmak isterse de örtünmelisiniz ki suçsuz erkeklerin günaha girmesine yol açmayasınız!

Siyasi amaçları gerektirdiğinde bu coğrafyada nasıl ki çocuklar çatışma alanlarına sürülebiliyor, sizler de sürülebilirsiniz. Nitekim öyle de oldu. Ama şimdi iş bitti, fikriyat iktidarda, kadınlar evlerine, erkekler işlerine!
Dini inançlarınıza elbette söyleyecek sözüm yok. Ama başınızı değilse bile gözünüzü açın! Bulaçların gerçekten istedikleri düzende sizlere sadece dört duvar arasında bir yer var!

Mehmet Y. YILMAZ / HÜRRİYET