Medya
23 Haz 2015 08:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:40

Mehmet Tezkan'dan koalisyon bombası! 'Ahlaksız Senaryo'yu köşesine taşıdı!

Mehmet Tezkan AKP-CHP, AKP-MHP ve HDP destekli AKP azınlık hükümeti seçeneklerine değindikten sonra "meşru ama ahlaki değil" dediği dördüncü bir seçeneği de masaya yatırdı.

7 Haziran akşamı sandıklar açıldığından beri herkesin dilinde aynı sorular var: "kim kimle ortaklık kurar.. Nasıl bir koalisyon çıkar?"

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, bugün köşesinde "O günden bugüne kadar bütün olasılıklar masaya yatırıldı. Her türlü senaryo konuşuldu, tartışıldı." dediği yazısında TBMM'deki yemin töreni sonrası kulislerde resmen başlayacak olan koalisyon çalışmalarını anlattı.

Tezkan AKP-CHP, AKP-MHP ve HDP destekli AKP azınlık hükümeti seçeneklerine değindikten sonra "meşru ama ahlaki değil" dediği dördüncü bir seçeneği de masaya yatırdı.

İşte Tezkan'ın yazısından dikkat çeken bölümler:

MEŞRU AMA AHLAKİ DEĞİL


Yavaş yavaş ısıtılan bir senaryo daha var.. Gerçekçi, meşru ama ahlaki değil..
*
Bu senaryo parlamento aritmetiğinde değişikliğe dayanıyor..
Deniliyor ki; Bayram sonrası Suriye sınırında askeri hareketlilik artabilir.. Belirsizlik ekonomi üzerinde olumsuz etkileri ortaya çıkmaya başlar.. Toplumsal barışa yönelik endişeler artar..
İşte bu durumda..

Partilerinin koalisyona girmemesine kızan bir grup milletvekili istifa eder.. (Tabii onlar senaryoya göre CHP’li ve MHP’li oluyor..)

Memleketin âli menfaati (!) için bir araya gelirler.. Grup oluştururlar.. AKP o grupla koalisyon kurar..
Bu koalisyon iki yıllık da olabilirmiş, süreklilik de arz edebilirmiş.. Yani 2019’a kadar..
*
KOALİSYON DEĞİL HORMONLU AKP HÜKÜMETİ

Olur mu dersiniz? Valla biz neler gördük neler..
AKP teşvik ederse.. Kendi için seçime gitmekten daha yararlı olacağını düşünürse.. Tabii böyle bir hükümetin adı koalisyon hükümeti olmaz..
Olsa olsa hormonlu AKP hükümeti olur..
Tepki görür mü?

Öyle allar pullarlar ki.. İktidarcı medya günlerce öyle yayın yapar ki; istifacı vekiller kendilerini gerçekten ülkeyi uçurumun eşiğinden çeviren kahraman zanneder.