Medya
11 Ağu 2014 11:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Mehmet Baransu'dan gözaltı yazısı:Bu dönemin hesabı ağır verilecek!

İstanbul Adalet Sarayı önünde önceki gece yaşanan kovalamaca sonrasında gözaltına alınan ardından da savcılıkta ifadesi alınıp serbest bırakılan Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu bugün köşesinde çok sert bir yazı kaleme aldı.

"Takkeli vesayetçiler" başlıklı yazısında hakkında neden gözaltı kararı alındığını yazan Baransu, "Çok rahatsız oldular... Farkındayım.Basit bir soru sormuştum oysa; çaldınız mı çalmadınız mı? Bu soruya cevap veremediler." dedi ve şöyle devam etti:

USULSÜZLÜKLERİNİ YAZDIM RAHATSIZ OLDULAR

"Usulsüzlüklerini yazdım.

MİT'in sahte kod isimle yasadışı dinlemesini belgelerle ortaya koydum...

Peşime taktıkları MİT'çileri yakalattım...

Devlet kararıyla, (MGK- belge- yok etme) Uludere'de yaşananları ortaya koydum...

Fethullah Gülen Cemaati'ne yönelik MGK'da alınan yasadışı kararla tasfiye, fişleme haberim ise kimyalarını bozdu.

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunun intikamını almak için düğmeye bastılar. Polislere yönelik yaptıkları hukuksuz gözaltı ve tutuklamaları da belgeleriyle ortaya koydum...
(...)

HER HABERİMLE KİMYALARI BOZULDU

Her yazdığım haber, her yazdığım köşe yazısı, attığım her tweet kimyalarını bozdu...

Yasadışı eylemlerini ortaya çıkardı...
(...)

Soru çok basitti aslında. Bu üç polisi neden, hangi belgeyle tutukladınız? 2008-2009'da yaşanan dinlemeden dolayı, 2010 yılında mesleğe başlayan bir polisi nasıl, neden, hangi gerekçeyle gözaltına alıp, bir de açığa aldınız?

Bu sorular korkuttu kendilerini...

Yılmadım... Her gün, her gece Çağlayan'a gittim...

Yasadışı dinleme suçlamasıyla amiri serbest bırakıp, şoförünü tutukladılar. Bu skandalı yazmamla birlikte Ankara, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık yine karıştı.
(...)

POSTAL GİTTİ TAKKELİ VESAYETÇİLER GELDİ

Ve daha fazlasını yazdım. İntikam operasyonu ellerinde patlamış, tel tel dökülmeye başlamıştı.

İşte bu hukuksuz eylemleri yazınca, tıpkı Ergenekon, Balyoz sürecinde yaşadığım manzaralarla karşılaştım. Tıpkı darbeci askerler gibi hakkımda 301'den soruşturma açtılar. Vatan hainliğiyle suçladılar. Yüzlerce dava ve soruşturma açıp, korkutarak sindireceklerini düşündüler. Tutuklama, hapisle korku salmaya çalıştılar.

Plan, oyun aynıydı. Sadece aktörler değişmişti. Postal gitmiş, takkeli vesayetçiler gelmişti.

Yazdıklarımdan rahatsız olan "takkeli vesayetçiler", statükonun izinde gitmeye başlamışlardı.

Önceki gün hukuksuzca beni gözaltına alıp, nezarethaneye koydular. Çağlayan'a gitmemden, yaptıkları hukuksuzlukları yazmamdan rahatsız olmuşlardı. Polisle gözaltına aldırıp, GBT sorgusuyla nezarethaneye attırıp, korku salmaktı amaçları.

BU DÖNEMİN HESABI AĞIR VERİLECEK

Plan ellerinde patladı. Hakkınızda gözaltı, yakalama kararı var diyen polisler evrak gösteremediler. Zorla, darp ederek nezarethaneye koyup, gözaltıdan iki saat sonra belge düzenleyebildiler. Ajandalarına yazdıkları hukuksuz emri ise imha etmedikleri için yakaladık.

Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Bu dönemim hesabı ağır verilecek. Seçim sonucu ne olur bilemem. Türkiye gittikçe eskiye dönüyor ve bu gidişin altında millet kalacak. O gün kenara çekilip, sizleri ibretle izleyeceğim.