Gündem
29 Kas 2012 11:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

MEHMET ALTAN: KEMALİST DÖNEMİN GARİP BİR RÖVANŞINI YAŞIYORUZ!

Mehmet Altan okullardaki kıyafet yönetmeliğini, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarını, Gül-Erdoğan "ayrışmasını" değerlendirdi.

Mehmet Altan, IMC TV'de yayınlanan Ayşegül Doğan'la Gündem Müzakere'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni kıyafet yönetmeliği konusunda , "Kemalist dönemin garip bir rövanşını yaşıyoruz" dedi.

Altan, geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmaya göre AK Parti seçmeninin MHP seçmeniyle yüzde 91 oranında benzeşmeye başladığını, bunun analiz edilmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.

BDP'li milletvekillerin dokunulmalıklarının kaldırılması tartışmalarına da değinen Altan, "Bir tarafan Abdullah Öcalan'la görüşüp bir taraftan da, 'Öcalan'a bağlı bir örgütün miitanlarıyla kucaklaştılar; onun için dokunulmazlıklarını kaldıracağım' demek, kendi içinde hiçbir tutarlılığı olmayan bir iş" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ayrıştıklarını belirten Altan, "Cumhurbaşkanı'nın duruşu... 'Kürt sorununu nasıl çözeriz, dağdan adam mı indireceğiz yoksa dağa adam mı çıkartacağız? Dağdan adam indireceksek bu buna hizmet etmez. O zaman nedir problem...' Aslında Cumhurbaşkanı bunları soruyor ve Başbakan'la onun için ayrışıyor" dedi

Altan, dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda BDP'li milletvekillerinin Meclis'ten çekilme ihtimalinin yüksek olduğunu da söyledi.

Altan, Başbakan Erdoğan'ın 27 Nisan e-muhtırasına "bildiri" demesinin arkasında, dönemin genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt'la Dolmabahçe'de yaptığı görüşme olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın söylemlerinin artık birbirini tutmadığını belirten Altan, "Hepimizin görüp duyduğu şeyleri yokmuş gibi yapmak, çok da nazik, saygılı bir siyasi davranış değil" dedi.