Gündem
01 Eyl 2013 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

MEHMET ALİ AĞCA KİRVE OLDU; SEDAT PEKER ÇELENK GÖNDERDİ!

Gazeteci Abdi İpekçi suikastinden hüküm giyen Mehmet Ali Ağca, Kocaeli'de sünnet törenine katıldı.

Gazeteci Abdi İpekçi suikastinden hüküm giyen ve Papa II. Jean Paul'e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca, Kocaeli'nde katıldığı sünnet düğününde kirve oldu. Düğüne Sedat Peker adıyla da çelenk gönderildi.

Mehmet Ali Ağca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren bir araç kiralama firmasının sahibi Yusuf Turhan'ın oğlu Poyraz Turan'ın (5) sünnet düğününe katılarak kirvelik yaptı. Yusuf Turhan ve Mehmet Ali Ağca, 41 plakalı araçla sünnetin yapıldığı düğün evine geldi. Araçtan indikten sonra hemen eve geçen Mehmet Ali Ağca, burada bir süre dinlendi.

SEDAT PEKER ÇELENK GÖNDERDİ

Bu sırada, Poyraz Turhan, özel bir araçla ilçe turu yaptı. Ardından düğün alanına gelen Poyraz Turhan, burada Osmanlı kıyafeti giyen kişiler tarafından bir süre ağaçlardan yapılan tahtta taşındı. Poyraz Turhan, daha sonra kendisi için hazırlanan koltuğa oturdu. Düğüne katılanlara da etli pilav, ayran, tatlı ve karpuz ikram edildi. Sünnet töreninin yapıldığı alana Sedat Peker'in adının kırmızı güllerle yazıldığı bir çelengin getirilmesi de dikkat çekti.

BASIN MENSUPLARINI UZAKLAŞTIRDI

Mehmet Ali Ağca, evde dinlendikten sonra sünnet düğününün yapıldığı alana geldi. Siyah güneş gözlüğü taktığı görülen Ağca, ayağına beyaz spor ayakkabı, üzerine kot pantolan ve üzerine mont giymeyi tercih etti. Poyraz için oluşturulan koltuğa gelen Ağca, basın mensuplarının çok kısa süre görüntü almasına izin verdi. Mehmet Ali Ağca, 'Yeterli' diyerek gazetecilerin alandan uzaklaştırılmasını istedi. Bunun üzerine Poyraz'ın yakınları basın mensuplarını sünnet töreninin yapıldığı alandan uzaklaştırdı.